73 yaşındaki annesini başkasıyla ilişkisi var diye eviyle yakmaya kalktı

Kocaeli’deki olay, 14 Mayıs 2024’te saat 22.30 sıralarında Arslanbey Mahallesi İzmit Caddesi’nde meydana geldi.

Özgür Kocaeli’deki habere göre, alkollü olan Selim Y. (46), annesi Kerime Y.’nin de (73) içinde bulunduğu tek katlı evi ve bitişiğindeki kendi evini ateşe verdi.

Yangın başlayınca yardıma koşan vatandaşlar, yaşlı kadını evden çıkardı. Ancak kalp krizi geçiren kadın hastaneye kaldırıldı.

Yangına müdahele edilirken, polis ekiplerince gözaltına alınan Selim Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Anneye karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan açılan davanın ilk celsesi Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Selim Y. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı mütalaada, sanığın sık sık alkol kullandığı, alkol kullandığı zamanlarda saldırgan davranışlar sergilediği, annesinin komşusu ile ilişkisi olduğunu düşündüğü, ablasını arayarak “Gelin alın annenizi buradan alın, yoksa onu geberteceğim” şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Sanığın aynı gün annesinin evde olduğunu bildiği halde benzin dökerek kendisinin ve annesinin evini yaktığı, elinde bulunan sopa ile müdahale edilmesine engel olduğu, “Burayı ben yaktım, söndürenin anasını sinkaf ederim” şeklinde sözler sarf ettiği, müdahale edilmesini engellemek amacıyla evin girişinde bulunan motosikleti de benzin dökerek yaktığı mütalaada yer yer aldı.
Sanığın kuzeninin mağdurun evin içinde olduğunu öğrenmesi üzerine içeri girdiği, mağduru alarak evden çıkarttığı belirtildi. Düzenlenen bilirkişi raporuna göre meydana gelen yangının aldığı alkolün etkisi ile sanık tarafından yangın hızlandırıcı sıvı dökülerek başlatıldığı ve kısa sürede büyüyerek yayıldığının tespit edildiği, sanık Selim Y.’nin 15 Mayıs 2024 tarihinde saat 00.03 itibari ile 1,75 promil alkollü olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Sanığın annesinin ilişkisinin olduğunu düşünmesi nedeniyle duyduğu kızgınlıkla kasıtla yangın çıkardığı ve annesini öldürmeye yönelik hareket ettiği belirtildi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın annesine yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Selim Y. mütalaayı kabul etmeyerek, “Rapordaki aleyhe hususları da kabul etmiyorum. Annemi öldürme gibi bir niyetim yoktu. Annemi evden çıkaran benim, atılı suçtan beraatımı ve tahliyemi isterim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Related Posts

Ne anne ne baba: 9 yaşındaki çocuk iki yıl boyunca kek yiyerek yalnız yaşadı

Fransa’da 9 yaşındaki bir çocuğun akılalmaz şekilde yaklaşık iki yıl boyunca ailesinden uzak, yetişkin yardımı olmadan tek başına yaşadığı ortaya çıktı.

İsrail’den TRT çalışanlarına oteline baskın

İsrail’de Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir’in İsrail polisi ve istihbaratına yabancı televizyonların canlı yayınlarını engellemesi talimatının ardından polis Hayfa’da TRT Arapça’nın da aralarında yer aldığı televizyon ekiplerinin …

Libya milletvekili Al-Soul: Moldova’daki yürüyüş toplumları parçalamayı hedefleyen bir stratejinin parçası

Moldova’da düzenlenen LGBT yürüyüşüne ve polis müdahalesine ilişkin konuşan Libya milletvekili Ali Al-Soul, bu sürecin toplumları parçalamayı hedefleyen bir stratejinin parçası olduğunu belirtti.

İzmir’de korkutan yangın! Kara duman gökyüzüne ulaştı

İzmir’in Konak ilçesinde özel bir inşaat firmasına ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar sonrası ekipler seferber oldu.

CHP’den Bakan Şimşek’e ‘cunta’ eleştirisi: Tarihe mali ayağı olarak geçecektir!

CHP’den Bakan Şimşek’e ‘cunta’ eleştirisi: Tarihe mali ayağı olarak geçecektir!

İran: 10 İsrail İHA’sı etkisiz hale getirildi

İsrail, İran’a saldırılarını yoğunlaştırırken, İran Hatemü’l Enbiya Hava Savunma Karargahı tarafından yapılan açıklamada, son bir saat içinde İsrail’e ait 10 insansız hava aracının (İHA), ülkenin farklı bölgelerinde hava savunma sistemleri tarafından …