Bolu Baro Başkanı: Gözaltılar artabilir

Bolu Grand Kartal Otel Yangınına İlişkin Soruşturma Sürüyor

Bolu Barosu Başkanı Sinan Barut, Bolu Grand Kartal Otel yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu. Barut, yapılan incelemede restoran tarafında başlayan yangının ardından kusuru olan diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı yönünde bilgiler aldıklarını belirtti.

Soruşturma kapsamında 78 kişinin hayatını kaybettiği Bolu Kartalkaya’daki hotelde, otel sahibi Halit Ergül ve otel genel müdürü Emir Aras dahil 9 kişinin tutuklandığına dikkat çeken Barut, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve bilirkişi heyetinin otelde incelemelerini sürdürdüğünü vurguladı.

Barut, şüphelilerin taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklandığı bilgisini verirken, soruşturmanın her aşamasında hak kayıplarının olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Barut, “Tüm şüpheliler tutuklandı ve soruşturma devam ediyor. Önemli olan delillerin toplanması ve gerçeklerin ortaya çıkması” dedi.

Yangının restoran bölümünde başladığını belirten Barut, şüphelilerin ifadelerinden elde edilen bilgilere göre yangının nasıl başladığını anlattı. Delillerin ve bilirkişi raporunun sonucunu beklediklerini ifade eden Barut, şüphelilerin ifadelerinin yanı sıra otel içerisinden toplanan delillerin daha fazla önem taşıdığını belirtti.

Related Posts

Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek’in ailesini ziyaret etti

Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi süren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için hastane önündeki nöbet sürüyor. Çok sayıda Manisalı, siyasiler hastaneye akın etti.

Aydın’da bayram sessiz ve sıkıntılı geçti

Aydın’ın Bozdağ ilçesine bağlı Alamut Mahallesi’nde Kurban Bayramı, ekonomik sıkıntıların gölgesinde buruk bir şekilde geçti. Mahalle sakinleri, bayramın manevi havasına rağmen geçim derdinin ağır bastığını ve kurban kesmenin birçok kişi için artık hayal olduğunu söyledi.

Uygurlardan Kurban Bayramı’nda acı dolu çağrı: Bizim için yas ve korku günü

Hareket, bayramın Uygurlar için “yas, ve korku” anlamına geldiğini vurguladı. Dünya genelindeki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladığı bu günlerde, Uygur Hareketi tarafından yapılan bir açıklama, Doğu Türkistan’da yaşanan drama dikkat çekti …

Mattia Ahmet Minguzzi’nin teyzesinin ‘bayram’ paylaşımı yürekleri burktu

Kadıköy’de bir pazarda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin teyzesi Aylin Akıncılar’ın paylaşımı yürek burktu.

Rize’de kurban satışı durma noktasında: Besiciler Diyanet’e tepkili

Rize Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı’nda beklenen satışlar gerçekleşmedi. Besiciler, Diyanet İşleri Başkanlığının düşük fiyatlı kurban bağışı kampanyalarının piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek, “Diyanet 4 bin liraya kurban kesiyor, biz 4 bin 500 liraya hayvan satamıyoruz. Bu üreticiyi bitirmek demektir” dedi.

Trump’ın Harvard kararına federal yargıçlardan red: Yabancı öğrencilerin vize kısıtlama kararı durduruldu

ABD’de federal yargıç, Başkan Donald Trump yönetiminin, Filistin’e destek gösterileriyle öne çıkan Harvard Üniversitesine yabancı öğrencilerin vizeleri konusunda kısıtlamalar getiren kararını geçici olarak durdurdu.