Beyaz Saray: Başkan Trump sayesinde 4 İsrailli rehine daha serbest bırakıldı

Donald Trump’ın Hamas Tarafından Tutulan İsrailli Askerlerin Serbest Bırakılmasındaki Rolü

ABD Başkanı Donald Trump’ın Hamas tarafından tutulan 4 İsrailli asker rehinein serbest bırakılmasında kilit rol oynadığı belirtildi.

Beyaz Saray’ın yazılı açıklamasında, “Bugün dünya, Başkan Trump’ın Hamas tarafından çok uzun süredir korkunç koşullarda iradeleri dışında tutulan dört İsrailli rehinein daha serbest bırakılmasını sağlamasını kutluyor.” ifadesine yer verildi. Açıklamada, ABD’nin, “kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak ve bölgede barışı teşvik etmek için” İsrail ile işbirliği yapma taahhüdünü teyit ettiği kaydedildi.

4 İsrailli rehinenin ardından Filistinli 200 tutuklu da serbest bırakıldı; 70’i güvenlik gerekçesiyle Mısır’a sınır dışı edildi!

Trump, göreve resmen başlamadan günler önce rehine anlaşmasının sağlanamaması durumunda bölgeyi “cehenneme çevireceği” tehdidinde bulunmuştu.

İsrail Hapishane İdaresi, Gazze Şeridi’nden bugün serbest bırakılan 4 İsrailli kadın asker rehinee karşılık, 120’si İsrail tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 200 Filistinli rehinein serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes ve karşılıklı rehine takası anlaşmasının garantör ülkelerinden Katar Dışişleri Bakanlığı, rehine takasının 2’nci turunun tamamlandığı duyurmuştu.

Rehine takasının 1’inci turunda 90 Filistinli ve 3 İsrailli rehine serbest kalmıştı

Hamas ile İsrail arasında varılan Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşması 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15’te yürürlüğe girmişti. Rehine takasının ilk turunda Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, anlaşmanın birinci aşaması kapsamında 19 Ocak’ta 3 İsrailli kadın rehinei Kızılhaç ekibine teslim etmişti.

Bu kapsamda İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinli de, saatler sonra işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Cezaevi’nden serbest bırakılmıştı. (AA)

Related Posts

Bayburt’ta Aranan Zanlı Yakalandı

C.B.H., kasten öldürme ve yaralama suçlarından 26 yıl hapis cezasıyla yakalandı.

Trabzonspor Erzurum Kampı’nda Genç Oyuncular Parladı

Trabzonspor, Erzurum kampında bireysel performanslarla yeni sezona hazırlandı, Folcarelli dikkat çekti.

Kemer Belediyesi Güreşçileri Ordu’da Başarı Gösterdi

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu 4. Etab’ı’nda Kemer Belediyesi güreşçileri, Alper Önal ikinci, Kemal Berke Kaya ise üçüncü olarak kürsüye çıktı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, güreşçileri tebrik etti.

Sıcaktan ilginç korunma yöntemi: Karton kutu

Tunceli’de termometreler 40 dereceyi gördü. Sıcaktan karton kutuyla korunmaya çalışan kadın sosyal medya gündem oldu.

Kaçak bungalovlar yıkıldı: Ortalık karıştı

Batman’da kaçak 56 bungalov ve hobi evi yıkıldı. Yıkım sırasında ev sahipleriyle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

CHP’den komisyon için iki şart

TBMM’de kurulacak komisyon için CHP’nin üye verme şartları dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında netleşti. Buna göre CHP, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında kurulacak komisyona eşit temsil ya da nitelikli çoğunluk şartları sağlanmazsa üye vermeyecek.