KAYMEK’ten Yabancı Öğrencilere Ebru Atölyesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Ebru Sanatı Atölye Çalışması Düzenledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve mesleki eğitim kuruluşu Kayseri Meslek Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerine yönelik özel bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, KAYMEK’in geleneksel el sanatlarını tanıtmak amacıyla düzenlediği etkinliklerle farklı milletlerden öğrencileri bir araya getirdiği belirtildi.

KAYMEK eğitmenleri, ebru sanatının tarihi geçmişini, kullanılan malzemeleri ve tekniklerini ERÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören yabancı öğrencilere aktararak, kendi eserlerini oluşturmasına rehberlik etti.

İlk kez ebru sanatıyla tanışan öğrenciler, Türk kültürüne özgü bu sanatı öğrenmenin heyecanını yaşadılar ve kendilerini bu alanda geliştirmenin mutluluğunu tattılar.

Farklı ülkelerden gelen kursiyerler, Türk kültürüne yakından tanıklık etmenin yanı sıra, etkinlik sonunda yaptıkları eserleri hatıra olarak sakladılar.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ile görüşmesine yönelik açıklama

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu le görüşmesine dair açıklama yaparak, “Sayın Özel ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun birlikte operasyonları bertaraf edecek en güçlü dayanışmayı ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Kalbi alınan İngiliz turistin ölüm nedeni ortaya çıktı

Türkiye’de hastanede hayatını kaybettikten sonra cenazesi ülkesine götürülen İngiltere vatandaşı Beth Louise Eileen Martin’in kalbi üzerinde Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede, ölümün gıda zehirlenmesi ve gelişen komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği mütalaa edildi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İsrail ‘nükleer’ savaşı başlattı: Hamaney’den intikam yemini

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in İran’a yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından “Siyonist rejim bu saldırısıyla, kendisi için acı ve karanlık bir son hazırladı” dedi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Kirchner’e hapis cezası

Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e yolsuzluk davasında verilen 6 yıl hapis cezası ve ömür boyu kamu görevlerinden men kararı, Yüksek Mahkeme tarafından oy birliğiyle kabul edildi.