Mahkeme ‘dur’ demişti: Mültecileri taşıyan İtalyan donanma gemisi Arnavutluk’ta

İtalya ile Yapılan Anlaşma Kapsamında Arnavutluk’a Bir Gemi Daha Ulaştı

İtalya ile varılan anlaşma gereği Arnavutluk’a kurulan merkeze, mülteci taşıyan bir gemi daha geldi. Mısır, Bangladeş, Gambiya ve Fildişi Sahili’nden 49 mülteciyi taşıyan İtalyan donanmasına ait ‘Cassiopea’ karakol gemisi, bugün sabah saatlerinde Arnavutluk’un Şingin Limanı’na vardı.

Arnavutluk’a ulaşan mülteciler, İtalya’nın Arnavutluk’ta Ekim 2024’te faaliyete geçirdiği merkezlere taşıyacağı üçüncü mülteci grubunu oluşturuyor. İtalyan donanması tarafından Akdeniz’de Lampedusa Adası açıklarında kurtarılan mülteciler, Gjader’deki Arnavutluk Hava Kuvvetleri’ne ait eski bir askeri kamp merkezine götürülecek ve sığınma talepleri sonuçlanana kadar burada kalacak.

İlk İki Grup, İtalya’ya Geri Gönderilmişti

Ekim ve Kasım 2024’te Arnavutluk’taki merkezlere taşınan mülteciler, Roma Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda İtalya’ya geri gönderilmişti. Mahkeme, Arnavutluk’taki merkezlerde tutulamayacağına karar verdiği mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğine hükmetmişti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama arasında imzalanan anlaşma, Arnavutluk’a nakledilen mültecilerin iltica taleplerinin inceleneceği sürece burada kalmasını öngörüyor. Bu anlaşma, AB yasalarına uygun bir şekilde mültecilerin yönlendirilmesini sağlayan ilk belge olma özelliğini taşıyor.

Arnavutluk’ta Faşist Meloni hükümeti tarafından kurulan mülteci merkezleri, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor ve tartışmalara sebep oluyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Melih Bozkurt’un son WhatsApp mesajı yürekleri burktu

Üç yıldır naaşı aranan Şehit Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un WhatsApp’ta paylaştığı son mesajı ortaya çıktı.

DEM Parti İmralı heyeti, Erdoğan’la görüşecek

DEM Parti İmralı Heyeti, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelecek.

Yargıtay verileri ortaya koydu: AKP’nin kayıpları dikkat çekti, CHP tırmanışa geçti…

Yargıtay’ın siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladığı listede; AKP son altı ayda 256 bin üye kaybı yaşarken CHP, 370 binden fazla yeni üye kazandı. Listede Yeniden Refah ve Saadet’in artışı da dikkat çekti.

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı

Adıyaman Belediye Başkanı’nın ifadesi tamamlandı. Dün akşam saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklanmıştı.

İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a ilk ziyaret! Suriye’ye rekor insani yardım

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü. Bu, İngiltere’den 14 yıl aradan sonra Şam’a bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. İngiltere’nin 94.5 milyon sterlin insani yardım, kimyasal silahların imhası için 2 milyon sterlin yardım yapacağı duyuruldu.