Prof. Dr. Coşkun Taştan: Kadına şiddette ‘yapay zeka’ ile karar alınmasına izin veren uygulama geliştirdik

Kadına Şiddetle Mücadelede Yapay Zeka Devrimi!

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Suç Araştırmaları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Taştan, kadına şiddet konusunda yeni bir uygulama geliştirildiğini duyurdu. Taştan, yapay zeka ile güçlendirilmiş bu uygulamanın hızlı ve isabetli karar alınmasına olanak tanıdığını belirtti. Kadına yönelik şiddetin adli, güvenlik, sosyolojik ve kültürel boyutlarının tartışıldığı günümüzde, bilimsel boyutun da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Suç Araştırmaları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Taştan, TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu’na katılarak kadına şiddetle ilgili sunum yaptı. Komisyon Başkanı Hulki Cevizoğlu’nun açılış konuşmasında, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mevcut düzenlemelerin gözden geçirilmesinden bahsedildi.

Prof. Dr. Coşkun Taştan, kadına karşı şiddetle ilgili yaptığı çalışmalarda, son 10 yılda kadın cinayetlerinin en önemli boyutu olan aile içi şiddete odaklandığını belirtti. Şiddetin birden fazla boyutu olduğunu vurgulayan Taştan, hızlı ve doğru kararların alınmasının önemine dikkat çekti.

Yapay Zeka Destekli Kararlar

Taştan, kolluk kuvvetlerine başvuran mağdurların karşılaştığı belirsizlikleri ele alarak, hızlı ve isabetli karar almanın gerekliliğini vurguladı. Polis Akademisi olarak geliştirdikleri yapay zeka destekli uygulamanın karar süreçlerini hızlandırdığını ve güvenlik açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayrıca, Aile İçi Şiddet Büro Amirliklerinde yaşanan belirsizliklerin çözümüne ilişkin çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Haber-Kamera: Taha AYHAN- Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA

Related Posts

Rusya: Batı, Ukrayna ordusunun kimyasal silah kullanımına ilişkin gerçekleri görmezden geliyor

Rusya’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ndeki (OPCW) Daimi Temsilciliği, Batı’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullanımına ilişkin gerçekleri görmezden geldiğini belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu: İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattık

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, yaptığı açıklamada İsrail ile İran arasındaki çatışmaya değinerek İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlatıldığını ve hedefleri başarıyla vurduklarını ifade etti.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

Diyarbakır’da futbol maçında ortalık karıştı! Bıçakla saldırdılar

Diyarbakır’ın Fırat Mahallesi’nde bulunan millet bahçesindeki halı sahada dün akşam saatlerinde düzenlenen ‘Vedat Aydın Futbol Turnuvası’ yarı final maçında olay çıktı.

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Rusya ABD hattında sıcak temas! Putin saat verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’la telefonda görüşeceğini duyurdu. Putin açıklamayı, Moskova’da bir sergi merkezini ziyareti sırasında Rus basınına yaptı. Trump da Putin’in ardından sosyal medya hesabından yaptığı …