Ege Denizi’ndeki deprem büyük depreme yol açar mı? Deprem uzmanı açıkladı

Prof. Dr. Pampal Süleyman, Kozan Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneğince 6 Şubat 2023’teki depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Kozan Belediyesinin sinema salonunda düzenlenen anma etkinliğinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“AFRİKA VE ANADOLU LEVHASININ ÇARPIŞMA NOKTASI”

Programın ardından gazetecilere, 28 Ocak’tan bu yana Ege Denizi’nde görülen deprem yoğunluğunu değerlendiren Pampal, bölgenin Afrika ve Anadolu levhasının çarpışma noktası içerisinde olduğunu söyledi.

Pampal, Santorini Adası bölgesinde 2011-2012 yıllarında da benzer deprem fırtınalarının görüldüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Bu sarsıntılara bir volkanik faaliyeti haber veren depremler diyebiliriz. Santorini tekrar patlarsa o civardaki adalarda ciddi hasara yol açabilir. Patlamayabilir de çünkü 2011’de bir yıldan fazla deprem fırtınası yaşandı ve patlamadı. Patlama mümkün olabilir ancak bize oldukça uzak, 150-200 kilometre mesafede. O bakımdan çok ciddi bir etkisi olacağını değerlendirmiyorum.”

“BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM OLURSA DA SÜRPRİZ OLMAZ”

Bölgede geçmişte 7 şiddetinden büyük depremlerin kaydedildiğini dile getiren Pampal, tedbirli olunması gerektiğini anlattı.

Deprem uzmanı Pampal, “Bölge çok hassas. ‘Bu depremler, büyük bir depremi tetikler mi?’ sorusu sıkça soruluyor ancak bunu büyük depremden ziyade bir volkanik patlamanın habercisi olarak değerlendirmek lazım. Bölgede büyük deprem olursa da sürpriz olmaz.” ifadesini kullandı.

Related Posts

Atatürk ile Öcalan’ı bir tuttu: MHP buna da ses çıkartamayacak mı?

‘Yeliz’ lakabıyla bilinen AKP’li eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhuriyet’in ilanını ‘darbe’ olarak nitelendiren paylaşımın ardından bu kez de Atatürk’ü hedef aldı.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Adana’da şeftali hasadı başladı: Don vuran bahçelerde rekolte düştü

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’yi içine alan Çukurova bölgesinde zirai don nedeniyle ciddi oranda verim kaybı yaşanan sert çekirdekli meyvelerden şeftalide hasat başladı. Adana’nın Kozan ilçesinde 35 dönümlük …

AKP’ye geçti, halka hizmeti kesti… “Hiçbir yatırım yapmayacağım rahat olun”

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, meclis toplantısında yaptığı açıklamayla ilçede hiçbir proje yapmayacağını ilan etti. Güzel’in “Ben olduğum sürece Karkamış’a hiçbir yatırım yapmayacağım” sözleri büyük tepki çekti.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.