Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu
Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.
‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’
Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.
AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.
(ANKA HABER AJANSI)
More Stories
Irak’taki klinikte Hz. Muhammed’in adını taşıyanlar için özel uygulama | ‘Peygamberimizi rüyamda görünce karar aldım’
Özcan Tikit ‘Nusayriler şükretmeli’ deyip anlattı: Başlarına gelen en büyük musibet
İzmir’de eski kurşun fabrikasının atıklarının dökülmesine soruşturma