Çin’den vatandaşlarına ardı ardına ABD uyarısı

Çin Hükümeti, Vatandaşlarına ABD’ye Seyahatlerinde Dikkatli Olmaları İçin Uyarıda Bulundu

Çin hükümeti, karşılıklı tarife artışlarıyla iki ülke arasında gerilmenin yükseldiği bir dönemde, vatandaşlarına ABD’ye seyahatlerinde güvenlik risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde yaşanan sıkıntılar ve ülkedeki güvenlik durumu sebebiyle Çinli turistlerin ABD’ye seyahatlerinde dikkatli olmaları önemlidir.” ifadesine yer verildi.

Çin Eğitim Bakanlığından da Benzer Uyarı

Aynı zamanda Çin Eğitim Bakanlığı da ABD’nde Ohio eyaletinde kabul edilen yasa tasarısında Çin vatandaşı öğrencilere yönelik olumsuz hükümlerin bulunduğunu belirterek, “Yurt dışında eğitim almayı planlayan öğrencilerin, ABD’deki bu eyaletteki eğitim tercihlerini güvenlik açısından değerlendirmeleri önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Ohio eyaletinde kabul edilen yasa tasarısı, eyalet bütçesinden fon alan üniversitelerin Çin faaliyetlerine sınırlama getirerek “yabancı etkileri kontrol altına alma” gerekliliğini öngörmektedir.

Trump’ın Tarife Artışı Kararına Çin’den Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da “karşılıklı tarifeler” çerçevesinde Çin’e yüzde 34 ek gümrük vergisi uygulayacağını duyurmuştu. Bu karara Çin’den tepki gelerek aynı oranda ek tarifeler getirileceği açıklanmıştı. Başkan Trump ise bu duruma karşılık, Çin’in yüzde 34’lük ek tarife artışını geri çekmezse yüzde 50 ek vergi getireceğini ve planlanan görüşmeleri iptal edeceğini belirtmişti.

Yeni tarife artışıyla ABD’nin Çin’den ithal ürünlere uyguladığı asgari gümrük vergisi yüzde 104’e yükselmişti. Çin ise Trump’ın tehdidine misilleme olarak, ABD’den ithal edilen ürünlere uygulanan gümrük vergisini yüzde 84’e çıkardığını ilan etmişti. Trump da buna karşılık gümrük vergisini yüzde 125’e yükselterek karşılık verdiğini duyurmuştu.

Related Posts

Asya borsaları Güney Kore hariç negatif seyrediyor (25 Temmuz 2025)

Küresel piyasalarda, ticaret görüşmelerinde anlaşma sağlanacağına yönelik iyimserliklere karşın, ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell arasındaki gerilimin artabileceğine dair endişelerle karışık bir seyir öne …

Düzce’de Zirai Don Fındık Üretimini Vurdu

Düzce’de zirai don nedeniyle fındıkta büyük yanma oluştu, çiftçiler gelecek yıllar için umutsuz.

İzmir’de Su Krizi: Park Bahçe Abonelikleri İptal

İZSU, kuraklık nedeniyle yoğun su tüketilen park bahçe aboneliklerini geçici olarak iptal etti.

Tarım Kredi Marketlerde büyük kayıp: Zarar yine çiftçinin sırtına bindi

2024’te2 milyar 254 milyon lira zarar açıklayan Tarım Kredi Marketler, 2025’in ilk 6 ayında bu miktarı da aşarak 2,5 milyar TL zarara ulaştı. Yüksek faiz giderleri ve ciro kayıpları zararı büyütürken, tüm yük çiftçinin öz sermayesine yansıdı.

Ejder Meyvesi Hasadı Alanya’da Başladı

Alanya’da ejder meyvesi hasat sezonu başladı. Üreticiler, ürünü yurt dışına da gönderiyor.

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger ile Dijitalleşiyor

Vodafone Business, iki markanın operasyonel maliyetlerini %15 düşürüp sipariş sürelerini %25 hızlandırdı.