Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor






Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo vermek veya forma girmek isteyenler, çoğunlukla spor ve egzersiz yapmanın yanı sıra yeşil çay, papatya gibi bitkisel çayları tercih ediyor. Ancak, uzman görüşü olmadan toplanan ve kaynatılan bu çaylar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Özel Ümit Hastanesi Diyetisyeni Şükriye Eral, özellikle kontroldışı zayıflama çaylarının kalp ritim bozukluklarından böbrek ve karaciğer problemlerine kadar çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirtti.

Kontrolsüz Bitki Çayı Tüketimine Dikkat

Özel Ümit Hastanesi’nden Diyetisyen Şükriye Eral, yeşil çay gibi popüler besinlerin aşırı tüketimine dikkat çekerek, kontrolsüz bitki çayları ve yağ yakıcı kürlerin zararlarına değindi. Eral, bu tür çayların tansiyon dengesizliklerinden karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında sorunlara kadar çeşitli sağlık risklerine neden olabileceğini vurguladı.

Besinlerin Tüketim Miktarına Dikkat Edilmeli

Diyetisyen Şükriye Eral, bitkisel ürünlerin uzman kontrolünde ve güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiğini belirtti. Fitoterapik ürünlerin bilinçsiz kullanımının sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Eral, besinlerin tüketim miktarının çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, besinlerin ilaçlarla etkileşimine dikkat edilmesi gerektiğini ve kontrollü tüketim konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine değindi.


Related Posts

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir? Uzmanlar havucun A, B ve C vitaminleri tarafından zengin olduğunu belirterek, havuç tüketimini önerdi. 

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.