ABD’de ‘İran saldırısı’ tartışması: Demokratlar bilgilendirilmedi mi?

Trump, İran’a Yönelik Hava Saldırılarını Kongre Üyelerine Önceden Bildirmiş

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine düzenlenen hava saldırıları öncesinde bazı üst düzey Kongre üyelerine bilgi verdi. Ancak Demokrat liderlerin bir kısmının bu saldırılardan haberdar edilmediği belirtildi.

CNN kanalına konuşan Cumhuriyetçi Parti’den yetkililer, Kongre’deki önde gelen Demokrat üyelerin, Trump yönetiminin İran’a yönelik saldırısından habersiz olduğunu iddia etti.

Yetkililere göre, Cumhuriyetçi Parti’nin Kongre’deki en üst düzey isimleri olan Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve Senato Çoğunluk Lideri John Thune, saldırılara ilişkin önceden bilgilendirilmişlerdi.

Bununla birlikte yetkililer, Demokratlardan Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries‘in, saldırılar başladıktan sonra bilgilendirildiğini iddia etti.

Beyaz Saray İddiaları Reddetti

Ancak Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, yaptığı açıklamada bu iddiaları reddederek, Schumer‘a saldırılardan önce bilgi verildiğini ve Jeffries’e ise ulaşılamadığı için saldırılardan sonra bilgi verildiğini belirtti. Ayrıca, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın saldırıların sonuçlarını görüşmek üzere bugün Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) ile toplanacağı ifade edildi.

Related Posts

İsrailli yazar da ‘soykırım’ dedi

İSRAİL’de muhalif Haaretz gazetesinin yazarı Gideon Levy, kaleme aldığı yazısında Gazze’de yardım kuyruğundaki sivillerin kasten öldürülmesinin artık “yanlışlıkla” açıklanamayacağını; bunun “soykırım niyetiyle yapılan sistematik bir katliam” olduğunu vurguladı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Son Dakika… Bakan Yumaklı’dan yangın açıklaması

Son Dakika Haberi… Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu Göynük ve Manisa’daki yangınlarda soğutma çalışmalarının sürdüğünü, Sakarya ve Bilecik tarafında da yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanvekili seçilen Eray Karadeniz Atatürk portresini de kaldırmış!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin CHP’yi belediyeleri hedef alan soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından belediye başkanvekili seçilen AKP’li Eray Karadeniz, belediyedeki toplantı odasında bulunan Atatürk fotoğrafını kaldırttı.

Son Dakika… Ankara’da deprem

Son Dakika Haberi… Ankara’nın Çubuk ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan ilk kez açıkladı: Saldırı gecesi ABD’den telefon geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD’den bir telefon aldıklarını açıkladı. Fidan, “Amerikalılar, saldırıya dahil olmadıklarını belirterek İran’ın kendilerine karşılık vermemesini istedi. Aksi halde çok sert karşılık vereceklerini söylediler” dedi. Bakan Fidan ayrıca “Biz ülkemizi hem aklımızla hem yüreğimizle savunuyoruz. Ölümden korkmuyoruz, bizi korkutacak bir şey de yok” ifadelerini kullandı.