ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

Huawei’nin ABD’ye Yönelik Davası Devam Ediyor

2018 yılında başlayan Huawei’e yönelik dava, “ABD’den teknoloji sırrı çalma, şantaj faaliyetlerinde bulunma ve banka sahtekarlığı” gibi suçlamalarla devam ediyor. New York bölge federal yargıcı Ann Donnelly, davaya ilişkin 52 sayfalık kararını açıkladı ve Huawei’in itirazının reddedildiğini belirtti.

Dava Süreci ve İddialar

2018’de dönemin ABD Başkanı Donald Trump, “Çin Girişimi” adı altında Pekin yönetimine karşı “fikri mülkiyet hırsızlığı” iddialarını ele almak amacıyla harekete geçmişti. Bu çerçevede, Huawei’nin sahibi Ren Zhengfei’nin kızı ve CFO Mıng Vancou, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kanada’da tutuklanmıştı.

Mıng, Amerikan bankalarına Huawei ile Skycom firması arasındaki bağlantı hakkında yanlış bilgi vermek ve komplo kurmakla suçlanmıştı. Savcılık, Huawei’nin iştiraki olan Skycom’un 2009-2014 yıllarında ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiğini iddia etmişti.

Ayrıca, Huawei 2019’da ABD’nin ulusal güvenlik endişeleri doğrultusunda ticari kısıtlamalar listesine alınmıştı. Joe Biden döneminde Mıng’a yönelik suçlamalar düşerken, Huawei’e yönelik dava devam etmekte.

Related Posts

Efsane bilgisayar markası 30 yıl sonra geri döndü!

80’li yıllarda ev bilgisayarı üretimi ile devrim yapan Commodore 30 yıl sonra piyasalara geri dönüyor. Marka retro tarzı bilgisayarları piyasaya sürmek için hazırlanıyor.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Bilim insanları evrenin ölüm tarihini açıkladı: ‘Büyük Çöküş’e hazır mısınız?

Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza kadar genişlemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilim insanları, evrenin yaklaşık 20 milyar yıl içinde çökeceğini öngörüyor. “Büyük Patlama”nın tersi olan “Büyük Çöküş” insanlığın geleceği için ne anlama geliyor?

Depremleri tetikleyen yeni tehlike! Son araştırma korkuttu

Alpler’in gözbebeği Mont Blanc masifi, sadece manzarasıyla değil artık depremleriyle de konuşuluyor. Yeni bir araştırma, 2015’ten bu yana bölgedeki sismik hareketliliğin ciddi şekilde arttığını ortaya koyuyor. Üstelik suçlu çok tanıdık: İklim değişikliği.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.