Alzheimer hastaları için bileklik geliştirildi

Yerli Yazılımcıdan Yenilikçi Proje: NACS!

Türk yazılımcı Oğuzhan Bahadır ve ekibinin bir yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan “NACS” isimli sistem, dijital kartvizit ve akıllı bileklik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yerli yazılımla geliştirilen bu uygulama sayesinde kullanıcılar, kişisel bilgilerini ve konum detaylarını sisteme yükleyebiliyor. Bu bilgiler, NFC teknolojisiyle çalışan mikroçipler aracılığıyla bileklikler ve kartvizitlere entegre ediliyor.

“Alzheimer Hastaları İçin Güvenlik Ön Planda!”

Oğuzhan Bahadır, yaptığı açıklamada uygulamanın Alzheimer hastalarının güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Bileklik sayesinde hastaların kaybolması durumunda çevredeki kişilerin telefonlarını bilekliğe okutarak hasta bilgilerine ulaşabildiğini ve konumun hastanın yakınlarına iletilebildiğini vurguladı.

Bahadır, geliştirdikleri sistemin diğer benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, “Bilekliği takıp telefona okuttuğunuzda hastaların tüm bilgileri karşınıza çıkıyor. Konum bilgileri yakınlarıyla paylaşılıyor ve hastaları yakınlarıyla buluşturuyoruz.” dedi.

Projede kullanılan NFC çipler dışındaki tüm bileşenlerin yerli olduğunu vurgulayan Bahadır, bilekliğin çok taşınabilir ve kolayca kullanılabilir olduğunu belirtti. Sadece Alzheimer hastaları için değil, küçük çocuklar için de kullanılabileceğini ifade etti.

Projeye ilgi duyanların firmayla iletişime geçerek dijital kartvizit veya bilekliğe sahip olabileceğini belirten Bahadır, ekosistem içinde birçok modül bulunduğunu ve hedeflerinin projeyi geliştirerek dünya çapında tanıtmak olduğunu söyledi.

Related Posts

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.

‘Azıcık Daha tuz’ deyip geçmeyin: Vücudunuza verdiği zarar şaşırtıcı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Semiha Ayaydın Kaplan, özellikle hazır gıdalardaki gizli tuzun kontrolsüz alımının hipertansiyon riskini artırdığını ve damar sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. İşlenmiş gıdalardaki gizli tuz, her gün fark etmeden vücudunuza zarar veriyor olabilir.

Karaciğer yağlanması sinsi tehlike: Fark etmeden siroza götürüyor

Uzmanlar, karaciğer yağlanmasının hızla yaygınlaştığını ve obezite, sağlıksız beslenme ile hareketsiz yaşam tarzının bu durumu tetiklediğini belirtiyor. Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, karaciğer yağlanmasının belirti vermeden ilerleyebileceğine ve tedavi edilmediğinde siroz ile karaciğer yetmezliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Kelimeleri unutturan ve yanlış söylettiren beyin hastalığı 3 tipte görülüyor

Günlük konuşmalarınızda sık sık kelime arıyor, tanıdık nesnelerin adlarını hatırlamakta zorlanıyor musunuz? Ya da bir kelimeyi yanlış söyleyip durumu fark ettiğinizde geçiştiriyor musunuz? Uzmanlara göre bu durum sadece yorgunluk ya da yaşlanmanın doğal bir parçası olmayabilir. Primer Progresif Afazi (PPA) adı verilen, sinsice ilerleyen bir beyin hastalığı, dili hedef alarak ilk belirtilerini fark ettirmeden göstermeye başlıyor.