Asya borsaları coştu: Ticaret anlaşması mı geliyor?

Asya Borsalarında Ticaret Endişeleri ve Yeni Gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini değiştirmemesiyle küresel piyasalarda olumlu bir seyir izleniyor. Ancak, yatırımcıların odak noktasında hala tarifelere ilişkin yeni gelişmeler bulunuyor.

Asya genelinde ticaret gerilimleri nedeniyle uzun süredir devam eden temkinli yaklaşım, Çin ve ABD heyetlerinin İsviçre’de bir araya geleceklerini duyurmalarının ardından daha olumlu bir seyre büründü.

Uzmanlar, ABD’nin bölge ülkelerine daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesinin iyimserlikleri artırdığını belirtiyor ve bölge endekslerinin bu tür haberlere karşı duyarlı olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump, taraflar arasındaki gerilimin sona ermesi çağrısında bulunurken, bazı Arap ülkeleri de diyaloğa destek olacaklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota da doların değer kaybı ve Başkan Trump’ın gümrük vergileri politikalarının etkisiyle, bu mali yılda karının beşte bir oranında düşüş yaşanmasını beklediğini bildirdi.

Bu bağlamda, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0.7 artarak 37.037 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi de yüzde 0.3 değer kazanarak 2.582 puan seviyesinden işlem gördü.

Çin’de, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.3 artışla 3.353 puana, Hong Kong’da ise Hang Seng endeksi yüzde 0.5 primle 22.802 puana yükseldi. Hindistan’da ise Sensex endeksi yüzde 0.1 artışla 80.820 puandan işlem görmeye devam ediyor.

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Related Posts

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta 75 milyar lira arttı

2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

KKM bakiyelerinde düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 25 milyar 433 milyon lira azalarak 659 milyar 723 milyon liraya düştü.

TCMB’nin rezervlerinde gerileme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı 2 Mayıs haftası verilerine göre toplam rezervler 2 milyar 519 milyon dolar düşerek 138 milyar 532 milyon dolara geriledi.

Seyşeller’de ÜFE yükseldi

Seyşeller’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE), 2025 yılının Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.08 oranında yükseldi. Bu artış, Mart ayında kaydedilen yüzde 0.04’lük düşüşün ardından geldi. Enflasyondaki bu yukarı yönlü hareketin ana nedeni, balık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir