Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Kene Uyarısı: Sıcak Havalarda Dikkat!

Bilim insanları, nisan ayıyla birlikte kenelerin artış gösterdiğini ve doğaya yayıldığını açıkladı. Özellikle Sivas, Tokat, Amasya, Erzincan ve Yozgat gibi illerde KKKA hastalığını taşıyan kenelerin popülasyonunun yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte doğada kenelerin daha fazla görülmesi bekleniyor.

Risk grubunda bulunan çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanların dikkatli olması gerektiği de vurgulanıyor. Dışarıda bulunan kişilerin eve dönüşlerinde vücutlarında kene kontrolü yapmaları önemle belirtiliyor. Kenelerin bulunabileceği piknik ve mesire alanları gibi bölgelerde ilaçlama çalışmalarının yapılması gerektiği üzerinde duruluyor.

Sivas ve çevresinde nisan ayının ortalarından itibaren KKKA vakalarının arttığı ve hastanelerde tedavi gören hastaların bulunduğu biliniyor. Uzmanlar, mayıs ve ağustos ayları arasında hastanelere başvuran vaka sayılarında ve açık alanlardaki kene popülasyonunda ciddi artışlar yaşandığını belirtiyor. Temmuz ve ağustos aylarının KKKA vakalarının en yoğun olduğu dönemler olduğu ifade ediliyor.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren uzmanlar, yaklaşık 7-8 yıldır devam eden çalışmaların olduğunu belirtiyorlar. KKKA’ya karşı etkinliği daha yüksek olan aşı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden uzmanlar, ilaç geliştirme çalışmalarının da bazı merkezlerde sürdüğünü aktarıyorlar. Amaçları, aşı ve ilaç çalışmalarıyla KKKA’ya karşı etkili önlemler alarak hastalığın yayılmasını engellemek.

Related Posts

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir