Dağda yürüyüş yapan iki kişi tesadüfen 13 milyon değerinde altın buldu

Taşlarla Örülü Hazine İçinden Altın Paralar Çıktı

Hazine araştırmacıları, taşlarla örülmüş bir yığının içinde bulunan iki farklı kapta önemli bir keşif yaptı. İlk kutuda bulunan 598 altın paranın 1808 ile 1915 yılları arasında basıldığı belirlendi. Paraların Fransa, Belçika, Osmanlı İmparatorluğu, Rusya ve Avusturya-Macaristan kökenli olduğu tespit edildi.

Bazı Avusturya-Macaristan paralarında ise, 1921 yılında eski Yugoslavya’nın Sırbistan ve Bosna-Hersek bölgelerinde yeniden tedavüle sokulduklarını gösteren “kontramarka”lar bulunuyor. Bu durum, hazineyi I. Dünya Savaşı sonrasında saklanmış olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

İkinci metal kutu ise, yaklaşık bir metre uzaklıkta keşfedildi. Kutunun içinde 10 bilezik, 16 sigara tabakası, bir tel örgüden yapılmış çanta, bir zincir, bir tarak ve bir pudra kutusu gibi eşyalar bulunuyor. Tüm bu nesnelerin muhtemelen altın alaşımlı sarı metalden yapıldığı düşünülüyor.

Doğu Bohemya Müzesi’nden Vojtěch Brádle, hazineyi incelediklerinde, “Bu hazine, paraların üzerindeki nominal değerlerinden ziyade taşıdıkları metalin kıymetiyle alakalı gibi görünüyor. Değerli bir metal olduğu için muhtemelen gizlenmiş olabilir” diye açıklamada bulundu.

Hazinenin en son işaretlerinin 1921 yılına ait olması ve bulunduğu bölgenin eski bir Çek ve Alman yerleşimleri sınır hattında olması, hazineyi 1938’de Nazilerden kaçanlar tarafından saklanmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Ancak uzmanlar, hazineyi 1945 yılında, savaş sonrası dönemde Çekya’dan sınır dışı edilen Alman nüfusun saklamış olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor. 1945 yılında, yaklaşık 3 milyon Alman bu bölgeden sürgün edilmişti.

Miroslav Novák, Doğu Bohemya Müzesi Arkeoloji Bölüm Başkanı, “Bu hazineyi gömenlerin neden gömdükleri konusunda birkaç güçlü ihtimal var: Savaşın başlangıcı, Yahudi ve Çek nüfusunun sürgün edilmesi, ardından Almanların sürülmesi ve hatta parasal reformlar” dedi.

Müze şu anda, paraların ve objelerin üzerindeki ek işaretleri araştırıyor ve hazineyi geçmiş sahiplerine bağlayabilecek herhangi bir arşiv kaydına ulaşmaya çalışıyor.

Related Posts

Kalbi alınan İngiliz turistin ölüm nedeni ortaya çıktı

Türkiye’de hastanede hayatını kaybettikten sonra cenazesi ülkesine götürülen İngiltere vatandaşı Beth Louise Eileen Martin’in kalbi üzerinde Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede, ölümün gıda zehirlenmesi ve gelişen komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği mütalaa edildi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İsrail ‘nükleer’ savaşı başlattı: Hamaney’den intikam yemini

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in İran’a yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından “Siyonist rejim bu saldırısıyla, kendisi için acı ve karanlık bir son hazırladı” dedi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Kirchner’e hapis cezası

Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e yolsuzluk davasında verilen 6 yıl hapis cezası ve ömür boyu kamu görevlerinden men kararı, Yüksek Mahkeme tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bir tutuklu kadın anlatıyor!

İBB Medya A.Ş.’nin eski Genel Müdürü Dr. İpek Elif Atayman cezaevinde yaşadığı işkenceyi anlatarak; “Bileklerim morardı. Yerde yatıyorum. Eşyam çöp torbasında. MASAK kaydım yok. HTS kaydım yok. Şüpheli mal varlığım yok” diyerek Adalet Bakanı’na seslendi.