Dolar bayram bitiminde süratle 17,33 düzeyine yükselirken, gram altın 970 düzeylerinde seyretmeye devam ediyor. Dolara yapılan atılımlar 14 lira düzeyinde beklenti oluştururken Selcoin’den yatırımlarınızı koruyun uyarısı geldi. Doların pik düzeyleri göreceğini belirten Selcoin, gram altın içinse sevindiren sayısı açıkladı.
“DÜNAYDA KAOS SÜRECİ BAŞLADI”
“Dünya kaos periyoduna girdi. Yaz başlamadan evvel buna değinmiştim. Enflasyonlar yeni tırmanmaya başladı. Geçim tasaları protestolara neden olacak. Yaz devrinde enflasyon tepelere çıkacak. Küresel ölçekte bunlar yaşanacak. Dolar ve enflasyon yükselmek için mazeret arıyor. Protesto olursa bunları tutamayız. Bizim ülkemizde protesto olursa bize yararı olmaz. “
DOLARA KAÇIŞ BAŞLADI
“Dolar/TL 17,33 düzeyinin üzerinde seyrediyor Haftalık kapanış olarak uygundu. Bu seriyi korursa üst giden hareketlerin sinyalini verecektir. Pik yapmamış bir dolar var. Gram altın ise birebir dönüşü sergileyemedi. Dolara kaçış oldu. Doların gram altından daha yüksek bir süreçteyiz. Gram altın bunu toparlayarak 1000 TL’yi görüp yükselecektir. Şu an mevcut durumda en değerli öge belirsizlik. Altındaki basını anlamış değilim. Dolara olan ilgi devam edecektir. Euro, Sterlin üzere para üniteleri küçük ülkelerde ilgi olacaktır.”
“YASTIK ALTINDA MEVDUAT TUTUN”
“Yastık altında mevduatınız her vakit olmalı. Küçük yatırımcılar kendileri en makus sürece hazırlamalıdır. Dünyada resetleme olursa ferahlama gelecektir. Dolar tarafında pik gelince enflasyonda da onu göreceğiz. Önümüzdeki periyotlarda dolar can yakacak. Enflasyondaki yük ağırlaşacak. Taban fiyatta kâfi gelmeyecek. Kıtlık haberleri piyasalara pompalanıyor. “
“GRAM ALTIN SERİ BİR FORMDA YÜKSELECEK”
“970 TL’li düzeyler gram altında taban düzeyi. Kısa müddette 1000 TL üzerine çıkacaktır. Ons altında 1800 düzeyi aşılırsa bu olacaktır. Gram altın seri bir halde yükselecektir”