XRP yatırımcılarının uzun zamandır beklediği Flare (FLR) airdrop sonunda başlıyor. İşte airdrop programından notlar ve tarih…
Flare (FLR) airdrop kapıda
Flare ekibinden yeni bir duyuruya göre, protokol sonunda merkezsiz yönetime yaklaşıyor. Airdrop ve Beta moduna geçiş tarihi 24 Ekim olarak belirlendi. Ekip protokolünün merkezsiz yönetime geçtiğini belirten resmi bir duyuru yayınladı. Ağ, sonraki altı ila dokuz ay boyunca beta modunda çalışacak.
Token Distribution Event (TDE) News#Flare will be decentralized on or around 24th October, enter Beta Mode, and be ready to initiate token distribution.
1/3 pic.twitter.com/oBGeCavvdZ— Flare ☀️ (@FlareNetworks) October 21, 2022
Şu anda protokolün işlem doğrulama süreci tamamen merkezsizdir. Ağın bütünlüğünden ve saldırını direncinden 100’den fazla bağımsız validatör sorumlu.
Kimler airdrop’tan faydalanabilir?
Flare Network, EVM ile entegre dağıtık bir yağısına sahiptir. Ethereum ve XRP Ledger gibi ağlar arasında iki yönlü köprüler oluşturmak için kullanılabilir. Yaklaşık iki yılın ardından, Flare projesi nihayet Flare (FLR) tokenini (resmi olarak Spark) XRP sahiplerine airdrop olarak dağıtacak. Şu anda tahminlere göre 5-10 milyon kişi airdrop için bekliyor. Proje geçtiğimiz günlerde yeni bir dağıtım takvimi yayınlamıştı. Borsalarla yapılan görüşmelere bağlı olarak 24 Ekim ile 6 Kasım arasında gerçekleşeceğini söyledi.

FLR airdrop, 12 Aralık 2020’de alınan cüzdanlarına göre dağıtılıyor. Tüm ana merkezi kripto para borsaları airdrop etkinliğini destekleyecek. Katılan borsalarda XRP sahibi olan herkes airdrop için uygun olacak. Airdrop’u destekleyen platformlar arasında Crypto.com da yer alıyor. Hariç tutulan hesaplar arasında Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb ve dolandırıcılık, hırsızlık ve dolandırıcılık sonucunda XRP aldığı bilinen hesaplar yer alıyor.
https://twitter.com/cryptocom/status/1582945983146602498
Flare projesi, Ethereum’unki gibi akıllı sözleşme yeteneklerini Ripple ile başlayarak diğer ağlara getiriyor. Ayrıca bu özelliği Litecoin’e de getirmeyi planlıyor. Flare esasen ağlara DeFi yetenekleri kazandırmayı hedefler. Ek olarak, Flare Token, protokol yönetimi, teminatlandırma ve on-chain bir oracle aracılığıyla veri sağlama ile ilgili işlevsellik de sağlayacak. Projenin gecikmesinin nedenlerinden biri, Ripple ve SEC arasındaki yasal savaştı. Dava süreci 2020’den bu yana devam ediyor.