Güney Koreli anne hükümetle karşı karşıya: Oğlu 50 yıl önce kayboldu, aramaktan hiç vazgeçmedi

Gizemli Kayıp Olayı Çözüldü: 50 Yıl Sonra Anne ve Oğul Kavuştu

Temmuz 1975’te Seul’de yaşanan gizemli kayıp olayı sonunda çözüldü. Choi’nin 3 yaşındaki oğlu, arkadaşıyla oynarken ilaçlama kamyonunun püskürttüğü böcek ilacını takip etmek için evden uzaklaştı ve geri dönmedi. Yıllarca süren arama çalışmalarına rağmen çocuğuna ulaşamayan anne, oğlunun yetkililer tarafından yurtdışına evlatlık verildiğini öğrendikten sonra hukuki süreç başlattı.

Choi, başkent Seul ve çevresindeki tüm polis karakollarını dolaştı, Güney Kore’nin önde gelen evlat edinme kurumlarından biri olan Holt Children Services acentesine düzenli ziyaretlerde bulunarak oğlunun fotoğraflarını bıraktığını ifade etti. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kaldı ve her seferinde olumsuz yanıt aldı.

Anne, sonunda DNA örneğini polis birimlerine teslim etti. Bu sayede oğlunun Aralık 1975’te kaybolduktan sadece beş ay sonra Norveç’e evlatlık verildiğini öğrendi. Anne, neredeyse yarım yüzyıl aradan sonra 2023’te, 52 yaşındaki oğluyla kavuştu.

HÜKÜMETİ MAHKEMEYE VERDİ

Choi, oğlunun Norveç’e evlatlık verilmesinin ardındaki sürecin Holt Children Services acentesi tarafından yapıldığını öğrendi. 1975’te kaybolan oğlunun bulunması için kurumun yasal sorumluluğunu yerine getirmediğini ve onu devlet kontrolündeki uluslararası evlatlık sistemine yönlendirdiğini iddia eden anne, Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde dava açtı.

Güney Kore hükümetine ve Holt Children Services’e karşı dava açan Choi, ayrıca oğlunun kaldığı yetimhaneye yönelik bir dava açmaya hazırlanıyor. Kore’nin kayıp çocuklarıyla ilgili daha fazla detay ortaya çıktıkça güncelleyeceğiz.

KORE’NİN KAYIP ÇOCUKLARI

Güney Kore’den Batı ülkelerine evlatlık verilen yaklaşık 200 bin çocuğun oluşturduğu en büyük evlatlık diasporasında, çoğunluk kızlardan oluşuyor. 1970’ler ve 1980’lerde yapılan evlatlık verme işlemleri sırasında Kore, artan nüfus ve ekonomik politikaları nedeniyle yurt dışına evlatlık verme işlemlerini kolaylaştırdı.

Bu dönemde biyolojik aileleri bulunmasına rağmen yurt dışına evlatlık verilen pek çok kişi, Kore’deki ailelerine ulaşmada zorluk yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda Güney Kore Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu, Batı ülkelerine evlatlık verilen yüzlerce kişinin işlemlerinde usulsüzlük ve suistimal olduğunu tespit etti ve dönemin hükümetlerini sorumlu tuttu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Kalbi alınan İngiliz turistin ölüm nedeni ortaya çıktı

Türkiye’de hastanede hayatını kaybettikten sonra cenazesi ülkesine götürülen İngiltere vatandaşı Beth Louise Eileen Martin’in kalbi üzerinde Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede, ölümün gıda zehirlenmesi ve gelişen komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği mütalaa edildi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İran, İsrail’in saldırılarının ardından 15 Haziran’da yapılacak ABD ile nükleer müzakereleri durdurdu

İsrail ‘nükleer’ savaşı başlattı: Hamaney’den intikam yemini

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in İran’a yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından “Siyonist rejim bu saldırısıyla, kendisi için acı ve karanlık bir son hazırladı” dedi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Kirchner’e hapis cezası

Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e yolsuzluk davasında verilen 6 yıl hapis cezası ve ömür boyu kamu görevlerinden men kararı, Yüksek Mahkeme tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bir tutuklu kadın anlatıyor!

İBB Medya A.Ş.’nin eski Genel Müdürü Dr. İpek Elif Atayman cezaevinde yaşadığı işkenceyi anlatarak; “Bileklerim morardı. Yerde yatıyorum. Eşyam çöp torbasında. MASAK kaydım yok. HTS kaydım yok. Şüpheli mal varlığım yok” diyerek Adalet Bakanı’na seslendi.