“Hayalet dışkı” en sağlıklı sindirimi gösterir: İşte hayalet dışkının tipik özellikleri

“Görünmeyen Bağırsak Hareketleri: Hayalet Dışkı Nedir?”

İnsan vücudundaki neredeyse görünmeyen bağırsak hareketlerine “hayalet dışkı” denir ve sağlıklı sindirim sisteminin önemli bir göstergesidir.

Fr.de’nin haberine göre, “hayalet dışkı” terimi, zorlanmadan ve sessizce gerçekleşen, anüste veya tuvalet kağıdında neredeyse hiç iz bırakmayan bağırsak hareketlerini ifade eder.

Sessiz ve Hızlı Olur

Bu tür hareketler o kadar hızlı ve sessizdir ki, tuvaletten çıktıktan sonra varlıklarını hissetmezsiniz. Eğer bu tip bağırsak hareketlerini nadiren yaşıyorsanız, diyetinizi gözden geçirmenizde fayda var. Lif açısından zengin ve dengeli beslenme, hayalet dışkı sıklığını artırabilir ve sindirim sağlığınızı destekleyebilir.

Naturopat Janine Bowring ve bağırsak sağlığı uzmanı Kate Scarlata, hayalet dışkının sağlıklı sindirimin bir göstergesi olduğunu belirtmektedir.

Bowring, İsviçre haber portalı 20min’e yaptığı açıklamada, bu tür bağırsak hareketlerinin sağlıklı sindirimin belirtilerinden biri olduğunu vurgulamaktadır. Scarlata ise, lif içeriği sayesinde dışkının hızla yok olmasının gerçekleştiğini, çünkü liflerin yeterli miktarda olması durumunda dışkının suya batmayacak kadar yoğun olacağını açıklamaktadır.

“Hayalet dışkı”nın tipik özellikleri, ne çok yumuşak ne de çok sert olan, kompakt ve sosis şeklinde olmasıdır. Bu, bağırsak kaslarının optimal şekilde çalıştığının bir işaretidir. Beslenme uzmanı Scarlata’ya göre, dışkının sıvı ve yağ içeriği de önemlidir. Aşırı sıvı veya yeterince emilmeyen yağlar dışkının yumuşak olmasına sebep olabilirken, dengeli bir içerik dışkıyı daha ağır ve kompakt hale getirebilir.

Magnezyum ve Probiyotik Açısından Zengin Beslenme Önemli

Gastroenterolog ve erkek sağlığı uzmanı Sameer Islam, bağırsak hareketlerini iyileştirmek için magnezyum açısından zengin ve probiyotik özellik taşıyan gıdaların tüketilmesini önermektedir. Men’s Health dergisinde yayımlanan bir makalede, Islam, kimchi ve tam tahıllar gibi gıdaların sindirim sistemini düzenleyerek sağlıklı bağırsak hareketlerini desteklediğini belirtmektedir.

Eğer “hayalet dışkı” yaşamıyorsanız endişelenmeyin. Dışkının görünümü, diyet, sıvı alımı ve stres gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, bağırsak mikrobiyomundaki farklılıklar da önemli bir rol oynayabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı ve dengeli beslenme, mükemmel bir hayalet dışkı elde etmekten çok daha önemlidir. Bu faktörler genel sindirim sağlığını iyileştirir ve vücudun düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Related Posts

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir? Uzmanlar havucun A, B ve C vitaminleri tarafından zengin olduğunu belirterek, havuç tüketimini önerdi. 

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri