İflasın eşiğindeki patron konuştu. 240 şubeye ürün yolluyordu

Bad Bear, Konkordato Talebi İle Mahkemeye Başvurdu

Son dönemlerde konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Bad Bear de bu furyaya katıldı ve şirket, konkordato talebiyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirket hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek amacıyla Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar’ı görevlendirdi. Bad Bear’ı 18 bin lira ile kuran Seyhan Selçuk, yaşadığı süreci Patronlar Dünyası’na anlattı.

Şirketin Zorlu Yolculuğu

Selçuk, şirketin zorlu sürecini anlatırken, “Şirketler aniden zor duruma düşmez. Türkiye’de satışların düşeceğine dair raporlar gelmeye başladığında dış pazar açılımını durdurmaya karar verdik” dedi. Ancak şirketin güçlü bir sermaye ile yola çıkmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirten Selçuk, “18 bin lira ile şirketi kurdum. Güçlü bir sermayemiz yoktu. Ne kazandıysak içeri yatırdık. Kredi ile büyüdük” ifadelerini kullandı.

Bad Bear, üst segment fiyat seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak son dönemde alıcı taleplerinin düşmesi, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Bu durum, üreticileri zorluyor. Seyhan Selçuk, tekstilde yaşanan yüzde 40’lık düşüşü vurgulayarak sektörün stok sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Konkordato Süreci

Stok birikimi ve alım gücündeki düşüş nedeniyle 2024 yılında Bad Bear, konkordato sürecine girdi. Selçuk, “İmalatçılarımızı ve bayilerimizi korumak adına elimden geleni yaptım. Son paramı ödedikten sonra konkordato başvurusunda bulundum. Süreç başlangıcında zorlandım ancak konkordato komiserlerinin desteğiyle adımlarımı doğru attım” şeklinde konuştu.

Geçici konkordato sonrası 1 yıllık süreç başlayan Bad Bear, zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak Selçuk, “Kredi kartım bile yok artık. Zor bir süreç ancak bunun üstesinden geleceğim” şeklinde ifade etti.

Related Posts

Enflasyon Polonya’da ters köşe yaptı

Polonya İstatistik Kurumu’nun 30 Haziran 2025 tarihinde açıkladığı öncü verilere göre, ülkenin yıllık enflasyon oranı 2025 Mayıs’ındaki %4,0 seviyesinden 2025 Haziran’ında %4,1’e yükseldi. Bu artış, piyasa beklentisi olan %4,0’ı marjinal de olsa aştı …

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Tarıma destek üreticiyi sevindiriyor, pazar da memnun!

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen dağıtım programı, Bereket Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Dağıtımı yapılan Lerote cinsi sanayi tipi domates fideleri; yüksek verimi, kalın etli yapısı, hastalıklara dayanıklılığı …

Sanayi strateji planında KOBİ’ler yok sayıldı: İngiliz hükümetine tepki yağdı

İngiltere’nin uzun zamandır beklenen Sanayi Stratejisi, İşletmeler, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı tarafından nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Strateji, ileri imalat, yaratıcı endüstriler, yaşam bilimleri, temiz enerji, savunma, dijital ve …

Borsada sert düşüş: BIST 100 neden geriledi? (27 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 56,59 puan ve yüzde 0,61 azalışla 9.244,46 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 27,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,54, holding …

Rekabet Kurulu’ndan, Tekfen Holding’in devralma işleminde yaklaşık 11 milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu’ndan, Tekfen Holding’in devralma işleminde yaklaşık 11 milyon liralık ceza