İran Devrim Muhafızları Ordusu: İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattık

İran Devrim Muhafızları: İsrail’e 2 Binden Fazla Füze ve İHA Fırlattık

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, İran’ın 12 gün süren saldırı sırasında yürüttüğü askeri operasyonlara değinerek, “İran, savaş sırasında İsrail’e 2 binden fazla füze ve insansız hava aracı (İHA) fırlattı ve bunların çoğu hedeflerini başarıyla vurdu” dedi.

Ali Muhammed Naeini, Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalına yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Naeini, “İran’ın hızlı karşılığı, düşmanın hesaplarını bozdu ve düşman hiçbir hedefine ulaşamadı. Asıl amaç İran’ın gücünü yok etmekti. Düşman, İran’a karşı yürütülen savaşın amacının ülkeyi teslim almak, parçalamak ve yok etmek olduğunu da açıkça ilan etti” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir saldırı olursa hiçbir sınır tanımayız”

Düşmanın hedeflerine müzakere yoluyla ulaşamayınca askeri saldırıya yöneldiğini belirten Naeini, “Düşman İran’ı yeterince anlayamıyor. Eğer İran’a yeni bir saldırı olursa çok sert karşılık veririz ve hiçbir sınır tanımayız. Siyonist düşman, savaş sırasında İran’ın askeri komutanlarını hedef alarak ülkemizi şaşırtmak ve kaosa sürüklemek istedi. Ancak Tahran çok hızlı bir şekilde karşılık verdi. Şimdi kim endişeli? İran mı yoksa düşmanları mı? Elbette yeni bir saldırı olursa İran’ın yıkıcı cevabından onlar kaygılı” şeklinde konuştu.

“2 binden fazla füze ve İHA hedefini vurdu”

Naeini, İran’ın 12 gün süren savaş boyunca yürüttüğü askeri operasyonlara değinerek, “İran, savaş sırasında İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattı ve bunların çoğu hedeflerini başarıyla vurdu” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Rusya: Batı, Ukrayna ordusunun kimyasal silah kullanımına ilişkin gerçekleri görmezden geliyor

Rusya’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ndeki (OPCW) Daimi Temsilciliği, Batı’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullanımına ilişkin gerçekleri görmezden geldiğini belirtti.

Almanya’da 6 aylık gönüllü askerlik planı: ‘İş dünyası endişeli’

Almanya’daki işverenler, genç insanların zorunlu ya da gönüllü askerlik kapsamında orduya alınmasının kendileri açısından personel bulmayı zorlaştıracağından kaygı duyuyor.

Diyarbakır’da futbol maçında ortalık karıştı! Bıçakla saldırdılar

Diyarbakır’ın Fırat Mahallesi’nde bulunan millet bahçesindeki halı sahada dün akşam saatlerinde düzenlenen ‘Vedat Aydın Futbol Turnuvası’ yarı final maçında olay çıktı.

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Meclis Komisyonu’ndan geçti: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 TL’ye yükseltilecek

Rusya ABD hattında sıcak temas! Putin saat verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’la telefonda görüşeceğini duyurdu. Putin açıklamayı, Moskova’da bir sergi merkezini ziyareti sırasında Rus basınına yaptı. Trump da Putin’in ardından sosyal medya hesabından yaptığı …

Bu marka meyve suyunun içinde tespit edildi! Hepsi toplatılıyor, içmeyin

Hollanda’da satışa sunulan Hero markalı elma suları, olası kafein içeriği nedeniyle geri çağrıldı. Uzmanlar, tüketicileri ilgili parti koduna sahip kutuları içmemeleri ve satış noktasına iade etmeleri konusunda uyardı.