İstanbul’da ‘evlilik desteği’ 30 bin TL’ye çıkarıldı

İstanbul’da Evlilik Desteği 30 Bin TL’ye Çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ihtiyaç sahibi çiftlere destek olmak amacıyla “Evlilik Desteği” programını güçlendirerek devam ettiriyor.

Ekonomik zorluklarla mücadele eden çiftleri desteklemek için yeni evlenen çiftlere verilen maddi yardım miktarı artırıldı. Daha önce 15 bin TL olan destek miktarı, şimdi 30 bin TL olarak belirlendi.

“Evlilik Desteği” başvuruları, “Alo 153 Çözüm Merkezi” ve “İstanbul Senin” mobil uygulaması aracılığıyla yapılabilmektedir

Program 15 Mayıs 2023 tarihinde başlatılmış olup bugüne kadar 16 bin 215 çifte destek sağlanmıştır.

Related Posts

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Elmalı’da Hortum, Dolu ve Sel Zarara Yol Açtı

Elmalı’da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi, yollar kapandı, tarım ürünleri zarar gördü.

İşten Çıkarılan İşçiler Eylemini Sonlandırdı

İzmir’de işten çıkarılan işçiler, belediye başkanıyla yapılan görüşme sonrası eylemlerini sonlandırdı.

Sapanca Gölü’nde 60 Milyon Metreküp Su Kaybı

Alemdar, Sapanca Gölü’nün kuraklık ve bilinçsiz tüketim nedeniyle büyük su kaybı yaşadığını belirtti.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.