Kadına şiddet her yerde: Meslektaşı eşinin şiddetine uğrayan doktor için komisyon devreye girdi

Çiğdem Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar: “Eşinin Şiddetine Maruz Kalan Hekimin Tayini Değiştirildi!”

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, komisyon olarak uzaklaştırma kararı almasına rağmen eşi tarafından şiddete maruz kalan bir hekimin başka bir hastaneye tayin edilmesini sağladıklarını belirtti. Erdoğan, DHA’ya yaptığı açıklamada, komisyonun şiddete uğrayan bireylerden aldığı başvuruları değerlendirdiğini ve bunların arasında aynı hastanede çalıştığı eşi tarafından şiddet gören kadın doktorun dramını anlattı.

Çiğdem Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın konuya gösterdiği hassasiyete de vurgu yaparak, şiddet gösteren hekimin tayin işleminin gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan şunları dile getirdi: “Bakanlık, uzaklaştırma kararını dikkate alarak şiddet uygulayan hekimi, kadının bulunduğu hastaneden daha uzak bir yere tayin etti. Bireysel başvuruları takip ediyoruz. Şiddet eğitim seviyesinden bağımsız bir sorun haline gelmiştir.”

“Mobbing başvurularını TİHEK ve KDK’ya yolluyoruz”

Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan, mobbingle ilgili başvuruları da dikkate aldıklarını belirterek yeni bir uygulamaya geçtiklerini söyledi. Erdoğan, mobbing mağdurlarına yardım etmek için Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHEK) ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruları yönlendirdiklerini ifade etti.


Komşuların Eleştirilerine Rağmen Opera Yarışmasında Birinci Olan Güneş Uluçay, Opera Sanatını Anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın Skandal Fragmanına Tepkiler: Başörtüsünü Çıkarıp Ateşe Attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay O Fotoğrafa Neden Girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG Yabancı Üyeleri Ülkelerine Dönüyor ve Suriye Ulusal Güçleri ile Çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor Yazarları, Galatasaray-Başakşehir Maçını Yorumladı: “Süper Lig’de Heyecan Verici Bir Maç”

TIKLAYIN – Gökçek Ailesinden “Kefen Yolsuzluğu” İddiasına Suç Duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a İftira Atıldı, AKP’ye Oy Devşirildi!”

Related Posts

Sazlıdere katliamı aralıksız sürüyor

İmamoğlu’nun tutuklanmasından 10 gün sonra ilk temel kazılan Sazlıdere’de 96 bin kişilik bir nüfus oluşacak, İstanbul bir su kaynağını sonsuza kadar kaybedecek.

ODTÜ mezuniyetine ’19 Mart’ ve ‘diploma’ pankartları damga vurdu

ODTÜ mezuniyet törenine, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması ve ’19 Mart’ sürecine ilişkin pankartlar damga vurdu.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Fransa Genelkurmay Başkanı: “Rusya, Avrupa’nın baş düşmanıdır”

Fransa’nın Ukrayna’ya verdiği güçlü destek sonrası Rusya tarafından “baş düşman” ilan edildiği açıklandı. General Burkhard, Moskova’nın Fransa’ya yönelik tehditlerini hem karada hem denizde hem de uzayda artırdığına dikkat çekti. Fransız ordusunun en …

Son dakika… Özgür Özel’e Antalya’da jet soruşturma

Son dakika haberi… Özgür Özel’in, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.

Bakan Fidan: Erdoğan’ın Başkan Trump ile sağlam ilişkileri var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya merkezli Bernama TV’ye yaptığı açıklamada, “Başkan Trump ile ilişkiler açısından bakıldığında bizim deneyimimiz şu: açık ve dürüst bir diyaloğu sürdürdüğünüzde Trump idaresiyle birlikte yapabileceğiniz çok şey var. Bizim Türkiye olarak deneyimimiz bunu gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sağlam ilişkileri var Başkan Trump ile” değerlendirmesinde bulundu.