Kanser hastalarına koridorda tedavi

Abluka altında tuttuğu Gazze’ye yönelik aralıksız saldırı düzenleyen İsrail, önceki akşam bölgede kanser alanında faaliyet gösteren tek hastaneyi de bombaladı. Türkiye’nin girişimleriyle 2017 yılında yapılan Türk – Filistin Dostluk Hastanesi’nin bölgedeki kanser hastalarına umut olduğunu belirten Hastane Müdürü Subhi Sukeyk, günlerdir dört bir yanı bombalanan hastanenin son saldırıyla birlikte ağır hasar aldığını söyledi. Bombaların hastanın üçüncü ve son katında ağır hasara yol açtığını ifade eden Sukeyk, “Günlerdir etrafa atılan bombalar, sanki hastanenin içine atılmış gibi şiddetli ve etkiliydi” dedi Sukeyk, “Saldırı sonrası hasta odalarının tavanları çöktü, pencereler yerle bir oldu. Kanser hastalarını koridorlarda tedavi altına aldık” diye konuştu.

150 HASTA TEDAVİ ALTINDA

35 doktorun çalıştığı hastanede 150 hastanın tedavi altında olduğu söyleyen Sukeyk, doktorların hastaları koridorlarda tedavi etmeye çalıştığını anlattı. Hastaların ve sağlık ekiplerinin durumunun ağır olduğuna dikkat çeken Sukeyk, “Savaş uçakları sürekli üzerimizde uçuyor. Tank, füze, savaş uçakları ve daha birçok mühimmatla saldırıyorlar. Atılan bombaların ardından yollar kapandığı için sağlık ekiplerimiz hastaneye ulaşamıyor. Çok zor şartlar altındayız. Kanser hastalarına tıbbi kaynak ve ekipmanlar çok eksik. Bazı hastalar bombardıman nedeniyle tedavi olmaya gelemiyor. Kanser hastaları nereye gitsin hastanelerimiz dahi bombalanıyor. İnsanların hastalıkları korkudan daha da ağırlaştı. Kanser hastaları eksik ilaçl ve ekipman nedeniyle ölecek. Nerede BM, insanları ölüme terk ediyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TAVRI DEĞİŞİMİ GETİRECEK

Türkiye’nin inşa ettiği hastanedeki tüm ekipmanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla getirildiğini söyleyen Sukeyk, “Türkiye’nin Gazze halkına verdiği desteği görüyoruz. Türkiye’nin bu duruşu Gazze’de birçok değişimi beraberinde getireceğine inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Ölüm kalım meselesi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’deki tek kanser tedavisinin yapıldığı Türk-Filistin Dostluk Hastanesi etrafındaki hava saldırılarının son derece endişe verici olduğunu belirtti. Gazze’deki sağlık hizmetlerinin korunmasının önemini yeterince vurgulayamadıklarını kaydeden Ghebreyesus, “Gazze’de kanser tedavilerinin yapıldığı ana tesisin (Türk-Filistin Dostluk Hastanesi) etrafındaki hava saldırılarına ilişkin haberler son derece endişe verici. Kanser hastaları zaten hassas ve onların ihtiyaç duydukları bakımı almalarını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmak zorunludur. Bu gerçekten bir ölüm kalım meselesi.” değerlendirmesi yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx