Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi için bağışıklık güçlendirecek 10 öneri!

Sağlıklı ve Başarılı Bir Okul Dönemi İçin Bağışıklığı Güçlendirecek 10 Öneri

1- Ev Yemeği Tüketin

Dr. Serap Sapmaz Deniz, “Fast food ürünlerinde bulunan şeker, tuz ve katkı maddelerinin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini” belirtiyor. Bu nedenle evde yapılan tencere yemekleri tercih edilmelidir.

2- Diş Sağlığına Önem Verin

Diş çürükleri ve ağız enfeksiyonları bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak ve diş hekimi kontrollerini aksatmadan diş sağlığına önem verin.

3- Spora Teşvik Edin

Fiziksel aktivite bağışıklık sistemi için önemlidir. Düzenli egzersiz vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir. Çocuklar için yüzme, basketbol, futbol gibi sporların yanı sıra açık havada yürüyüş yapmak da faydalıdır.

4- Probiyotik İçeriği Yüksek Besinler Tüketin

Mevsim sebzeleri, meyveler ve probiyotik içeriği yüksek gıdalar bağışıklık sistemi için önemlidir. Tarhana, kefir, yoğurt, sarımsak ve soğan gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

5- Ellerinizi Sık Sık Yıkayın

El hijyeni enfeksiyonların önlenmesi için kritik öneme sahiptir. Ellerinizi sık sık yıkayarak enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

6- Bağışıklığınızı Doğal Yollarla Destekleyin

Doğal karışımlarla bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz. Ihlamur çayı, tarçın, limon, zencefil gibi doğal besinler bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

7- Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Kazandırın

Mevsim sebzeleri, meyveler, probiyotik içeriği yüksek gıdalarla beslenme alışkanlıkları kazandırarak bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

8- Gereksiz Vitamin Takviyelerinden Kaçının

Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan vitamin ve mineral takviyelerinin kontrollü bir şekilde kullanılması önemlidir. Yüksek dozlarda vitamin alımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

9- Omega-3 İçeriği Yüksek Besinler Tercih Edin

Omega-3 içeriği yüksek besinler bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, yumurta, et, ıspanak gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

10- Uykuya Önem Verin

Uyku, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Yeterli ve kaliteli uyku uyumanın enfeksiyon riskini azalttığını unutmayın.

Related Posts

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Klorlamanın düzenli yapılmadığı havuzlar birçok sağlık sorununa neden olabilir!

Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir? Uzmanlar havucun A, B ve C vitaminleri tarafından zengin olduğunu belirterek, havuç tüketimini önerdi. 

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri

Klinik psikolog açıkladı: En yaygın DEHB belirtileri