Ege Denizi’nde deprem fırtınası sürerken, Atina Ulusal Üniversitesi Sismoloji Laboratuvarı, Santorini-Amorgos bölgesinde 26 Ocak’tan 10 Şubat’a kadar 15 bin 300’den fazla deprem tespit etti.
NTV’nin haberine göre Selanik Aristoteles Üniversitesi Sismoloji Profesörü Kostas Papazachos , Naftemporiki televizyonunda yaptığı açıklamada, deprem dizisinin büyük sayılarda meydana gelen ve birçok parçaya bölünen depremleri, ardından yoğun aktivitenin tekrar başlamasından önce bir “sessizlik” dönemini gösterdiğini dile getirdi.
Jeoloji Profesörü Dimitris Papanikolaou da Santorini-Amorgos’taki sismik aktiviteyi “açıkça benzeri görülmemiş” olarak nitelendirirken, bunun bir süre daha devam edeceği değerlendirmesini yaptı.
Papanikolaou, hareketliliği, “Başka bölgelerdeki, öncü deprem, ana deprem, artçı deprem diye ayırabileceğimiz diğer sismik aktivitelerle hiçbir ilgisi yok” diye açıkladı. Profesör, yakın gelecekte magmanın yüzeye daha fazla çıkma ihtimalinin olmadığını da belirtti. Papanikolaou, Anidros’un en büyük fayının aktif hale gelme riskinin her zaman bulunduğunu kaydetti. Böyle bir durumda ise 6 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
(ALINTI)
More Stories
Vali Soytürk Çorlu’da Hayvan Barınağını Ziyaret Etti
Temelli’den Soruşturmalara Tepki
Valiler arka arkaya açıkladı: Eğitime 35 ilde kar engeli