Şimşek’ten korumacılık uyarısı: Küresel büyümeye darbe vurur

Mehmet Şimşek: Korumacı Politikalar Uzun Vadede Büyümeyi Bıçak Altı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4. Antalya Diplomasi Forumu’nda korumacı politikaların uzun vadede büyümeyi engelleyeceğine dikkat çekti. Şimşek, küresel düzenin çok taraflı ve kural bazlı olması gerektiğini vurguladı.

Şimşek, “Korumacılık: Küreselleşmenin Sonu mu?” panelinde yaptığı konuşmada ticaretin büyümeyi desteklediğini ancak mevcut ilişkilerin korunması durumunda korumacılığın küresel büyümeye zarar vereceğini belirtti. Ayrıca, bu politikanın diğer olumsuz etkilere de yol açabileceğine işaret etti ve dünyanın yeniden kural bazlı ve çok taraflı bir yapıya dönmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Şimşek, korumacılığın daha fazla eşitsizlik yaratacağını dile getirerek yaşlanan nüfus, küresel borç ve artan iklim krizi gibi faktörlerle birleştiğinde büyümeyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Bakan, küresel üretimin yüzde 30’unun Çin’de gerçekleştiğini ve ABD’nin üretimdeki payının azaldığını belirtti. Üretimin payını artırmak için sağlam politikalar ve reformlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şimşek, bu hedefe reformlarla ulaşılabileceğini savundu. Ayrıca, kolay yoldan diğer ülkeleri suçlayıp tarifeleri artırmaktansa daha yapıcı adımlar atmanın gerekliliğine değindi.

Related Posts

Ehliyetler 1 Ağustos’tan itibaren geçersiz sayılacak! 3 milyon kişi hala yaptırmadı

Ehliyetini hala yenilemeyenler dikkat! 3 milyondan fazla kişi eski tip sürücü belgesiyle yola devam ediyor. 1 Ağustos’tan itibaren yenilenmeyen ehliyetler geçersiz sayılacak. Üstelik 15 TL’lik yenileme ücreti, 7 bin lirayı aşacak!

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

Evde bakım yardımı ve sosyal destek ödemeleri arttı: Yeni tutarları bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.