TCMB açıkladı: Piyasanın enflasyon ve dolar tahmini geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Haziran 2025 Piyasa Katılımcıları Anket Sonuçlarını Açıkladı

TCMB, Haziran 2025 Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarına göre 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki ankette yüzde 25,06 iken, bu ankette yüzde 24,56 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki ankette yüzde 17,77 iken, bu ankette yüzde 17,35 olarak belirlendi.

Ankete katılanlar, 2025 yılı Haziran ayında TÜFE için 12 ay sonrasında yüzde 21,40 olasılıkla yüzde 20,00 – 22,99 aralığında artış öngörüyor. Yine aynı ankette, nokta tahminlere göre yüzde 14,29 katılımcının beklentisi yüzde 20,00 – 22,99 aralığında, yüzde 47,62 katılımcının beklentisi yüzde 23,00 – 25,99 aralığında, yüzde 26,98 katılımcının beklentisi ise yüzde 26,00 – 28,99 aralığında görünüyor.

FAİZ BEKLENTİLERİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki ankette yüzde 49,00 iken, bu ankette yüzde 46,21 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki Para Politikası Kurulu toplantısı için TCMB politika faiz oranı beklentisi ise yüzde 46,00 oldu.

YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ

Katılımcıların bu yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki ankette 43,70 TL iken, bu ankette 43,57 TL olarak revize edildi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki ankette 46,62 TL iken, bu ankette 47,04 TL olarak belirtiliyor.

Related Posts

Bedelli askerlik ücreti temmuzda değişecek: Yeni rakam ortaya çıktı

Memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte, bedelli askerlik ücreti de artacak. Açıklanacak enflasyon verilerine kadar başvuru yapanlar, mevcut ücretle askerlik yapma hakkına sahip olacak. Ancak, Temmuz’dan itibaren başvuru yapacaklar, yeni artışla birlikte daha yüksek bir ücret ödeyecek.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hasan Ersel hayatını kaybetti

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hasan Ersel hayatını kaybetti

Emlak ilan sitelerine fiyat düzenlemesi: İlan ücretlerine üst sınır geliyor

Emlak ilan sitelerine fiyat düzenlemesi: İlan ücretlerine üst sınır geliyor

Yapı denetimi için sıkı takip

Yeni düzenlemeyle sorumluluğundaki bina 15 yıl içinde yıkılan denetim firmasının faaliyetine son verilecek. İnşaat sırasında komşu yapıyı yıkan binanın denetleyicisinin belgesi iptal edilecek.

TCMB, Çin Merkez Bankası ile swap anlaşmasını yeniledi

TCMB, Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası ile ikili para takası anlaşmasının yenilendiğini açıkladı.

Yabancı çobanlara çalışma izni başvuruları başladı

Yabancı çobanlara çalışma izni başvuruları başladı