Trump’ın Harvard kararına federal yargıçlardan red: Yabancı öğrencilerin vize kısıtlama kararı durduruldu

Harvard Üniversitesi için Trump’ın Başkanlık Kararnamesi Durduruldu

Boston Bölge Yargıcı Allison Burroughs, Harvard Üniversitesi’nin itirazı üzerine Trump’ın üniversiteyi hedef alan başkanlık kararnamesini durdurdu. Burroughs, Harvard Üniversitesinin eğitim görmek veya değişim programlarına katılmak isteyen yabancı öğrencilerin vizelerine getirilen kısıtlamaları geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Burroughs ayrıca, yönetimin daha önce Harvard’ın uluslararası öğrenci kabulünü sonlandırma girişimine karşı verdiği geçici durdurma kararını da uzattığını belirtti.

Harvard Üniversitesi, 5 Haziran’da imzalanan ve F, M veya J tipi vizeler kapsamında göçmen olmayan fakat üniversiteye kabul edilen yeni yabancı öğrencilerin ABD’ye girişlerinin askıya alınmasını öngören kararnameye hemen yargıya taşımıştı.

Trump ile Harvard Arasındaki Anlaşmazlık

Federal hükümet, aralarında Harvard’ın da bulunduğu birçok üniversiteyi, Filistin’e destek için düzenlenen kampüs protestoları ve çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarını gerekçe göstererek federal fonlarını dondurmakla tehdit etmişti.

Adalet Bakanlığı, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Genel Hizmetler İdaresi (GSA) ortaklığıyla “Antisemitizmle Mücadele Görev Gücü” kurulmuştu.

Harvard’a sağlanan 2,2 milyar dolarlık fonun ve 60 milyon dolarlık sözleşme bedelinin dondurulmasına karar veren Trump yönetimi, üniversitenin bu karara karşı çıkması üzerine federal hükümetin fonları dondurmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek dava açmıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Harvard Üniversitesine mektup göndererek uluslararası öğrenci kabulünün durdurulduğunu duyurmuştu. Ancak Boston Bölge Yargıcı Burroughs, İç Güvenlik Bakanlığının Harvard’a ilettiği bu kararı geçici olarak durdurmuştu.

Related Posts

Rize’de kurban satışı durma noktasında: Besiciler Diyanet’e tepkili

Rize Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı’nda beklenen satışlar gerçekleşmedi. Besiciler, Diyanet İşleri Başkanlığının düşük fiyatlı kurban bağışı kampanyalarının piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek, “Diyanet 4 bin liraya kurban kesiyor, biz 4 bin 500 liraya hayvan satamıyoruz. Bu üreticiyi bitirmek demektir” dedi.

Elon Musk bombayı patlattı: Epstein istismar dosyasında Trump da yer alıyor

Elon Musk ve ABD Başkanı Donald Trump arasında başlayan kriz derinleşiyor. Musk son olarak Trump’ın Epstein dosyalarında adının olduğunu ileri sürüp “gerçekten büyük bombayı bırakmanın zamanı geldi” dedi. Musk, Epstein dosyalarının kamuoyuna …

Bursa’da yolcu otobüslerinde ‘bayram’ denetimi

Bursa’da polis ekipleri, şehirlerarası otobüslerde ‘bayram’ denetimi gerçekleştirdi.

İstanbul Valisi Gül’den hayvan pazarına ziyaret

İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler’deki hayvan pazarını ziyaret etti

Yandaş yazardan iktidara ‘İmamoğlu’ uyarısı: ‘CHP’yi güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!’

Yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan “Ekrem İmamoğlu’nu içeri atıp da hakkında yolsuzluk soruşturması açılan çok sayıda Ak Partili belediye başkanından bir tanesini bile içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yapmaktan kurtulamazsınız!” diye yazdı.

Güney Kore Meclisi, eski Devlet Başkanı Yoon ve eşine yönelik iddialarla ilgili soruşturmayı onayladı

Güney Kore Meclisi, eski Devlet Başkanı Yoon ve eşine yönelik iddialarla ilgili soruşturmayı onayladı