Viral çikolatanın yaratıcısı konuştu: “Telefonumu sokağa fırlattığımı hatırlıyorum”

Dubai Çikolatası: Künefenin Çikolata İle Buluşmasıyla Yaratıldı

Mısır asıllı Britanyalı Sarah Hamouda, hamilelik döneminde aşerdiği künefe ile çikolatayı bir araya getirerek Dubai çikolatasının ortaya çıkmasına öncülük etti. 2021 yılında Dubai’de yaşayan Hamouda ve eşi, evde çikolata yapmaya karar verdiler. Hamouda, künefe malzemeleri ile çeşitli denemeler yaparak “can’t get enough of it” (bir şeye doyamamak) deyimiyle “Can’t Get Knafeh of It” adını verdikleri çikolatayı keşfettiler.

“Pes Etmek İstediğimiz Günler Oldu”

FIX Dessert Chocolatier adlı çevrimiçi satış sitesini kuran çift, başlangıçta haftada sadece bir çikolata satışı yapıyordu. Hamouda, bu dönemi “Pes etmek istediğimiz o kadar çok gün oldu ki” sözleriyle anlatıyor. Ancak bir hayranın önerisiyle çikolatalarını bölgedeki influencerlara göndermeye başlayan çift, Maria Vehera tarafından paylaşılan TikTok videosuyla 6 milyondan fazla beğeni alarak Dubai çikolatasını dünyaya duyurdu.

Ticari Haklar Kime Ait?

Dünya çapında yankı uyandıran Dubai çikolatası, çeşitli markalar tarafından üretilip satılmaktadır. Hamouda ve Alani, büyük şirketlerin ürünlerine itiraz ederken, küçük işletmelerin ve ev yapımı ürünlerin katkılarından memnun olduklarını belirtiyorlar. Ancak Dubai çikolatasının tescilli markasının kimin haklarına ait olduğu net değil. Bölgesel olarak üretilen ürünlerin isimleri, coğrafi işaretler ile küresel koruma altına alınabiliyor.

Patent avukatı Rüdiger Bals, Dubai’nin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür anlaşmalara taraf olmaması nedeniyle Dubai çikolatası isminin korunamayacağını ifade ediyor. Avrupa’da yapılan tescilli marka başvurularının sonuçsuz kalabileceğini belirten Bals, çikolatanın Dubai’de üretilmemesi durumunda marka hakkı ihlali olabileceğini vurguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir mahkeme, Türkiye’de üretilen tatlıların “Dubai çikolatası” adıyla satılmasının tüketiciyi yanıltıcı olduğuna hükmetti. İş insanı Andreas Wilmers’in şikayeti üzerine açılan dava, “Dubai tarzı” gibi ifadelerin kullanılmasının daha uygun olabileceği sonucuna varmıştı.

Related Posts

Diyabet hastası barbie bebek üretildi

Dünyaca ünlü oyuncak devi Mattel, yeni Barbie bebeğini diyabet hastası olarak tasarladı.

MİT Başkanı Kalın Bağdat’ta kritik temaslarda bulundu: Gündem ‘Terörsüz Türkiye’

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Bağdat yönetimi ile yapılan görüşmelerde, “Terörsüz Türkiye” başta olmak üzere karşılıklı sınır güvenliği, bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla atılacak ortak adımlar ele alındı.

3.5 ayda 18 kilo verdi, Murat Çalık’ın son fotoğrafı ortaya çıktı

İki kez kanser atlatan ve biyopside tespit edilen kitle nedeniyle ameliyat edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın son fotoğrafı ortaya çıktı.

Paşinyan’ın dini liderlere saldırılarına tepki: ‘Amaç geleneksel bağları bozmak’

Brezilyalı uluslararası ilişkiler uzmanı Conceiçao, Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ın dini liderlere ve Apostolik Kilise’ye yönelik saldırılarının geleneksel tarihi ve kültürel bağları ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti.

Ermenistan’da kavga sürüyor! Paşinyan, Patriği ‘dinsiz’ ilan etti

Ermenistan’da siyasi yönetimle kilise arasında kavga yeniden kızıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni Patriği 2’nci Karekin’i dinsiz imansız kişi ilan ederek dini liderin görevinden düşürülene kadar kendisiyle mücadele etme sözü verdi.

ABD Kongre üyeleri Trump’ın ‘Altın Kubbe’ planının durdurulmasını istiyor

Kongre üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın 175 milyar dolarlık Altın Kubbe planının yüksek maliyetli ve işlevsiz olduğu gerekçesiyle Savunma Bakanı Pete Hegseth’e plandan vazgeçilmesinin talep edildiği mektup gönderildi. Trump, sistemin kendi görev süresi bitmeden hayata geçirileceğini ifade etmişti.