Yeni Yol’dan ilk grup toplantısı: Tek boykot edeceğimiz AK Parti’dir

Yeni Yol Grubu Meclis’te İlk Toplantısını Yaptı

Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi tarafından kurulan Yeni Yol grubu Meclis’te ilk grup toplantısını gerçekleştiriyor. Yeni Yol Grup Başkanı Bülent Kaya’nın “hoşgeldiniz” konuşmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ilk konuşmacı olarak kürsüye çıktı.

Arıkan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

AK PARTİ’Yİ BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUM: Kutuplaştırmayacağız, el ele vereceğiz, çatık kaşlı siyasetçilerden yorulan insanımıza mecliste Yeni Yol Grubu, sahada partilerimiz en iyi hizmetleri sunacak. Yap-işlet-devret projeleri yurtdışında 1 milyar dolara yapılırken ülkemizde 4 milyar dolara yaptırılıyor hesabı millete ödettiriliyor. Biz buna karşıyız yoksa köprüye yola karşı değiliz. Yakında enflasyon için parayı bulan Lidyalıları suçlayacaklar. Bu ekonomiyi kaldıracak gassal bulamayacaksınız. Bizim emrimizi faiz lobileri değil, milletimiz verir. Fahiş fiyat artışları, akaryakıtta, kira fiyatlarında, otoyol-köprü fiyatlarında, varlık fonundaki Türktelekom’un, Turkcell’in fiyatlarında, tarım kredi kooperatiflerindeki fiyatları koyan iktidarı, AK Parti’yi boykot etmeye çağırıyorum milletimizi. Bu fiyatlardan kurtulmak için tek boykot edeceğimiz AK Parti’dir.

Ali Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

BİR İKTİDAR TEKELİ BİR DE MUHALEFET TEKELİ OLUŞTURMAK İSTİYORLAR: Bugün Türkiye adına tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Bu salonda kimler var? Sizlere soruyorum; hak ve adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyenler burada mı? Yolsuzluğa, yasaklara ‘hayır’ diyenler burada mı? Türkiye’de demokrasi bayrağını düşürmeyenler burada mı? Gazze için ayağa kalkanlar burada mı? Güçlü bir Türkiye isteyenler burada mı? Biz iktidar sopasını ele geçirip, o sopayı kullanmaya çalışanlara da karşıyız. Garibanlar üzerinden siyaset yapanlara karşıyız. Türkiye’nin yeni bir soluğa ihtiyacı var. Ülkemizi iki kutuplu halde bırakamayız. Neden Yeni bir yol? Çünkü bunlar siyaset zeminini yok etmek istiyor. Çok sesliliğin önünü kapatmak istiyorlar. Bir iktidar tekeli bir de muhalefet tekeli oluşturmak istiyorlar. Bu dayatmalara itirazımız var. Güvenli yeni bir yola ihtiyaç var.

Yeni Yol grubunun ilk toplantısında üç partinin genel başkanları Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mahmut Arıkan kürsüde konuşacak. Liderler partinin lansmanı dolayısıyla birer konuşma yapacak, ancak sonraki haftalardaki grup konuşmaları liderlerin programlarına göre değişebilecek.

Ayrıntılar gelecek…

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

İsrail, bir gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda gazeteci Hasan Abdulfettah Islih’in öldürüldüğünü itiraf etti.

Macron’dan Putin’e ‘İstanbul’ tehdidi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İstanbul’da yapılacak ‘barış’ görüşmelerinde, Ukrayna ile ateşkesi kabul etmemesi halinde Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu. Macron, yaptırımların hedefinde Rusya’nın finansal hizmetleri ile petrol ve doğal gaz sanayisi olduğunu belirtti.

Kremlin: Rus heyeti Türkiye’deki görüşmelere hazırlanıyor, Rusya’yı kimin temsil edeceğini Putin uygun gördüğünde açıklayacağız

Kremlin: Rus heyeti Türkiye’deki görüşmelere hazırlanıyor, Rusya’yı kimin temsil edeceğini Putin uygun gördüğünde açıklayacağız

Zelenski’nin, Putin’le Türkiye’de görüşme çağrısı, dünya basınında geniş yer buldu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin bu tarihi çağrısını farklı manşetlerle, son dakika haberleriyle kamuoyuna duyurdu. Haberlerde 3’üncü yılını geride bırakan Ukrayna-Rusya savaşını bitirme amacıyla, iki liderin görüşmesinin Türkiye’de olma …

Kenti sağanak vurdu, yollar göle döndü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle hayvan barınakları ve yollar zarar gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı X’ten açıklama yaptı.