Reuters: Katar, ateşkes anlaşmasının nihai taslağını İsrail ve Hamas’a iletti

İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes ve Rehine Takası Görüşmeleri Devam Ediyor

Ateşkes ve rehine takası anlaşması için ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen dolaylı müzakereler devam ederken, Katar’ın İsrail ve Hamas’a ateşkes ve rehine takası anlaşmasının ‘nihai’ taslağını ilettiği belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, son saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 11 Filistinli hayatını kaybetti. Sağlık kaynaklarına göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim alanlarını hedef aldı.

Ayrıca, İsrail ve Hamas arasında rehine takası ve saldırıların durdurulması konusunda yoğun müzakereler devam ediyor. İsrail Başbakanlık Ofisi, Mossad ve Şin-Bet (Şabak) direktörlerinin de yer aldığı heyetin Katar’ın başkenti Doha’ya gitme kararı aldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken de Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ‘çok yakın’ olunduğunu belirtirken, uluslararası kamuoyu, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla eleştiriyor.

Netanyahu Hamas İle Anlaşmamakla Eleştiriliyor

İsrail hapishanelerinde 10 binden fazla Filistinlinin tutulmasına rağmen, Hamas’ın elindeki İsrailli esirler konusunda yaşanan belirsizlik devam ediyor. Hamas, esirlerin İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederken, Netanyahu siyasi nedenlerle Hamas ile anlaşma yapmamakla suçlanıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İsrailli yazar da ‘soykırım’ dedi

İSRAİL’de muhalif Haaretz gazetesinin yazarı Gideon Levy, kaleme aldığı yazısında Gazze’de yardım kuyruğundaki sivillerin kasten öldürülmesinin artık “yanlışlıkla” açıklanamayacağını; bunun “soykırım niyetiyle yapılan sistematik bir katliam” olduğunu vurguladı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Son Dakika… Bakan Yumaklı’dan yangın açıklaması

Son Dakika Haberi… Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu Göynük ve Manisa’daki yangınlarda soğutma çalışmalarının sürdüğünü, Sakarya ve Bilecik tarafında da yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanvekili seçilen Eray Karadeniz Atatürk portresini de kaldırmış!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin CHP’yi belediyeleri hedef alan soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından belediye başkanvekili seçilen AKP’li Eray Karadeniz, belediyedeki toplantı odasında bulunan Atatürk fotoğrafını kaldırttı.

Son Dakika… Ankara’da deprem

Son Dakika Haberi… Ankara’nın Çubuk ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan ilk kez açıkladı: Saldırı gecesi ABD’den telefon geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, İsrail’in İran’a saldırdığı gece ABD’den bir telefon aldıklarını açıkladı. Fidan, “Amerikalılar, saldırıya dahil olmadıklarını belirterek İran’ın kendilerine karşılık vermemesini istedi. Aksi halde çok sert karşılık vereceklerini söylediler” dedi. Bakan Fidan ayrıca “Biz ülkemizi hem aklımızla hem yüreğimizle savunuyoruz. Ölümden korkmuyoruz, bizi korkutacak bir şey de yok” ifadelerini kullandı.