Kartalkaya Faciasında Yeni Gözaltılar Bekleniyor

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut: Kartalkaya Faciasıyla İlgili Son Gelişmeler

Bolu Baro Başkanı Avukat Sinan Barut, Kartalkaya faciasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Barut’a göre, facia ile ilgili bilirkişi raporu yakın bir zamanda dosyaya eklenecek ve iddianame de kısa sürede tamamlanacak.

Geçtiğimiz günlerde Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 31 kişi gözaltına alınmış, 22 şüpheli tutuklanmıştı.

Barut, yapılan görüşmeler neticesinde bilirkişi raporunun bir hafta içinde dosyaya ekleneceğini belirtti. Ayrıca, yaklaşık 2 hafta içinde iddianamenin tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Mağdur ailelerin yanında olduklarını vurgulayan Barut, hukuki süreci şeffaf bir şekilde takip ettiklerini ve herkesi adalete davet ettiklerini ifade etti. Yeni gözaltılar konusunda da emin olduklarını belirten Barut, gerekli cezaların verileceğine inandıklarını dile getirdi.

Faciasıyla ilgili olarak şimdiye kadar yapılan ifadelere dayanarak, soruşturmanın bilinçli taksir suçlamasıyla yürütüldüğünü belirten Barut, ilerleyen süreçte suçun vasfının değişebileceğini ve ceza alacak kişilerin en az 20 yıl hapis cezası alabileceğini söyledi. Başsavcılığın tamamladıktan sonra yargılama sürecinin başlayacağının altını çizdi.

Detaylı bilgi için link.

Related Posts

Erdoğan ‘kutuplaştırmadan’ şikayet etti, muhalefeti hedef aldı: ‘Gözlerine bant çekmişler’

“2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile Türkiye’nin farklı bir lige yükseldiğini iddia etti.

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını “Unutmuyoruz” eylemi

Eyleme katılanlar Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Sırrı Süreyya Önder için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklaması sonrasında sanatçı Bülent Çatalkaya’ nın bağlaması eşliğinde Şarkışla türküsü söylendi. Eylem ve basın açıklaması sona erdi.

Öcalan’a ‘beyefendi’ diyen MHP’li vekil şehit cenazesinde böyle korundu

Terörist başı Abdullah Öcalan’a ‘beyefendi’ diyerek şehit ailelerinin tepkisini alan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Irak’ın kuzeyinde şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Önder Özen’in cenaze töreninde korumalar tarafından korunması dikkat çekti. Taytak, Ramazan ayında şehit aileleri için verilen iftar yemeğine katılmış ve şehit ailelerinden büyük tepki almıştı.

Saraçhane eylemleri için 45 gün sonra iddianame: Gençlere hapis isteniyor!

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan gençlerden tutuklu 14 ve tutuksuz 2 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapsi isteniyor.

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun