ABD Temsilcisi Witkoff’tan ‘Yeni Gazze planı’

ABD Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Gazze Müzakerelerinde Yeni Planı Sundu

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Katar’ın başkenti Doha’da Gazze savaşına ilişkin müzakereler sırasında yeni bir plan ortaya koydu. İsrail merkezli Channel 12 televizyonuna göre, arabulucularca desteklenen bu plan Hamas tarafından da olumlu karşılandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki askeri operasyonları sonlandırmayı gerektirmeyen daha sınırlı bir anlaşmaya yönelik ısrarını sürdürüyor.

ABD’nin Sert Tavırları

Bir İsrailli yetkiliye göre, ‘Amerikalılar, ya kabul edersiniz ya da biz gideriz’ diyerek sert bir tavır sergiliyor. Bu plana karşı çıkanlar büyük kayıplarla karşılaşabilir. Witkoff, esirlerin aileleriyle yaptığı görüşmede, “İstatistiksel olarak, esirlerin çoğu diplomatik yollarla kurtarıldı. İsrail ordusu başarılı oldu, ancak diyalog ve diplomasi genellikle daha etkili olmuştur” dedi.

Önceki çerçevede, yaklaşık 40 günlük geçici bir ateşkes karşılığında hayatta kalan rehinelerin yaklaşık yarısının serbest bırakılması öngörülüyordu. Yeni planın ise bu çerçevenin genişletilmiş ve daha kapsamlı bir versiyonu olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Trump Katar’da, Rubio Antalya’da konuştu: Rusya Ukrayna görüşmelerine değindiler

Antalya’da düzenlenen NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci gününde ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio basın açıklamasında bulundu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Silivri’ mesajı: Bugün bana yöneltilen iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın, bu davaların asıl savcısısın!

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Silivri’ mesajı: Bugün bana yöneltilen iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın, bu davaların asıl savcısısın!

İsrail, bir gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda gazeteci Hasan Abdulfettah Islih’in öldürüldüğünü itiraf etti.

Macron’dan Putin’e ‘İstanbul’ tehdidi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İstanbul’da yapılacak ‘barış’ görüşmelerinde, Ukrayna ile ateşkesi kabul etmemesi halinde Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu. Macron, yaptırımların hedefinde Rusya’nın finansal hizmetleri ile petrol ve doğal gaz sanayisi olduğunu belirtti.

Kremlin: Rus heyeti Türkiye’deki görüşmelere hazırlanıyor, Rusya’yı kimin temsil edeceğini Putin uygun gördüğünde açıklayacağız

Kremlin: Rus heyeti Türkiye’deki görüşmelere hazırlanıyor, Rusya’yı kimin temsil edeceğini Putin uygun gördüğünde açıklayacağız

Zelenski’nin, Putin’le Türkiye’de görüşme çağrısı, dünya basınında geniş yer buldu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin bu tarihi çağrısını farklı manşetlerle, son dakika haberleriyle kamuoyuna duyurdu. Haberlerde 3’üncü yılını geride bırakan Ukrayna-Rusya savaşını bitirme amacıyla, iki liderin görüşmesinin Türkiye’de olma …